Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τεστ κοροναϊού διαθέσιμα και σε αυτόματους πωλητές στην Ιαπωνία

Τεστ κοροναϊού διαθέσιμα και σε αυτόματους πωλητές στην Ιαπωνία

Κάθε μηχάνημα χωρά 60 κιτ που πωλούνται προς 4.500 γιεν ή 35 ευρώ. Οι πελάτες συλλέγουν μόνοι τους δείγμα σάλιου και το αποστέλλουν σε κλινική για ανάλυση.

Το Τόκιο είναι σίγουρα η παγκόσμια πρωτεύουσα των αυτόματων πωλητών. Τώρα, τα ράφια των μηχανημάτων εμπλουτίζονται και με κιτ για μοριακό τεστ Covid-19.

Για λόγους εξοικονόμησης ανθρώπινου δυναμικού και άλλων πόρων, η Ιαπωνία πραγματοποιεί κάθε ημέρα 40.000 τεστ PCR (εξέταση αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης), αριθμός που αντιστοιχεί μόλις στο ένα τέταρτο της μέγιστης χωρητικότητας.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί Ιάπωνες στρέφονται στις ιδιωτικές κλινικές για μοριακό έλεγχο.

«Ο αριθμός των εξετάσεων είναι γελοίος και ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι πολίτες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν αν μολύνθηκαν από τον κοροναϊό ή πέρασαν ένα απλό κρυολόγημα» είπε στο Reuters ο Χιντέκι Τακεμούρα, διευθυντής της ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής Takenoko, η οποία έχει εγκαταστήσει επτά αυτόματους πωλητές στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο.

Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη ώστε κάποια από τα μηχανήματα έφταναν τη μέγιστη χωρητικότητά τους σε χρήματα δύο φορές την ημέρα, ανέφερε ο Τακεμούρα.

Κάθε αυτόματος πωλητής χωρά 60 κιτ που πωλούνται προς 4.500 γιεν ή 35 ευρώ. Οι πελάτες συλλέγουν μόνοι τους δείγμα σάλιου και το αποστέλλουν στην κλινική για ανάλυση.

Τις τελευταίες εβδομάδες πάντως η ζήτηση έχει μειωθεί καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας υποχωρεί  και τα ημερήσια κρούσματα στο Τόκιο μειώθηκαν σε περίπου 250 την ημέρα, συγκριτικά με πάνω από 2.000 την ημέρα στις αρχές Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Reuters στην Ιαπωνία λειτουργεί σήμερα ο μεγαλύτερος κατά κεφαλήν αριθμός αυτόματων πωλητών, περίπου 4,1 εκατομμύρια στο σύνολο της χώρας.

Κιτ για τεστ PCR είναι επίσης διαθέσιμα στα φαρμακεία και στο Διαδίκτυο.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024