Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών θύμα της τελευταίας «κινεζικής κυβερνοεπίθεσης»

Και η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών θύμα της τελευταίας «κινεζικής κυβερνοεπίθεσης»

Χιλιάδες τα θύματα των χάκερ που αξιοποίησαν κενό ασφάλειας στο Microsoft Exchange

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών αναγκάστηκε να θέσει εκτός λειτουργίας το σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μετά την παραβίαση των διακομιστών της από χάκερ που αξιοποίησαν κενό ασφάλειας σε λογισμικό της Microsoft.

Η ευρωπαϊκή αρχή παραδέχτηκε ότι προσωπικά δεδομένα μπορεί να υπεκλάπησαν, αν και μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιες πληροφορίες υπέκλεψαν οι εισβολείς.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι η ομάδα χάκερ «Hafnium» που δρα για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης αξιοποίησε κενά ασφάλειας στο Microsoft Exchange, λογισμικό για διακομιστές email που χρησιμοποιούνται κυρίως από μεγάλες εταιρείες με δικές τους διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Η Microsoft έσπευσε να εκδώσει ενημέρωση λογισμικού για το κλείσιμο της κερκόπορτας, το κακό όμως είχε ήδη γίνει. Το Σαββατοκύριακο, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου προειδοποίησε ότι «η απειλή παραμένει ενεργή».

H αμερικανική εταιρεία λογισμικού δεν κατονόμασε τους στόχους της επίθεσης, ανέφερε όμως ότι πρόκειται για ερευνητές λοιμωδών νοσημάτων, δικηγορικές εταιρείες, ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, think tanks και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Όπως φαίνεται όμως η λίστα περιλαμβάνει ακόμα και μικρές επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Huntress.

Σύμφωνα δε με αμερικανό αξιωματούχο που μίλησε στο Bloomberg διατηρώντας την ανωνυμία του, τα θύματα της κυβερνοεπίθεσης υπερβαίνουν τα 60.000

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024