Το 2018 στη Γενεύη, ο οίκος Christie πραγματοποίησε μια θρυλική δημοπρασία με το μεγαλύτερο διαμάντι Fancy Vivid Pink που έχει γίνει ποτέ από τον οίκο. Με 18,96 καράτια, ακριβώς το έτος γέννησης του Μ. Χάρι Γουίνστον, που γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1896, αυτό το μοναδικό ροζ διαμάντι τύπου IIa από την οικογένεια Oppenheimer εκτιμήθηκε μεταξύ 30 και 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Πωλήθηκε τελικά για 49,9 εκατομμύρια δολάρια για τον οίκο κοσμημάτων Harry Winston, με το παρατσούκλι King of Diamonds. Αυτό το στολίδι προστίθεται στην αυξανόμενη συλλογή του οίκου, ενώνοντας το διαμάντι Jonker και το διάσημο διαμάντι Hope.

Το μοναδικό ροζ διαμάντι έγινε δαχτυλίδι

Μοναδικό στον κόσμο λόγω του απίστευτου μεγέθους του (18,96 καράτια) και του αξιοσημείωτου χρώματος του (μόνο ένα στα 10.000 διαμάντια είναι φυσικά χρωματισμένο και οι ροζ πέτρες αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 2% όλων των διαμαντιών), το Winston Pink Legacy είναι ένα από τα πιο πολύτιμα διαμάντια στον κόσμο.

Σήμερα, στα γραφεία του Harry Winston «ζωντανεύει» το Winston Pink Legacy, με τους τεχνίτες του οίκου να το τοποθετούν σε ένα δαχτυλίδι από πλατίνα και ροζ χρυσό, με δύο λεπτά διαμάντια.

Είμαστε περίεργοι να δούμε ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης αυτού του εξαιρετικού δαχτυλιδιού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο