Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένα όμορφο κατάστημα φυτών άνοιξε μέσα σε γνωστό μπαρ στο Κουκάκι

Ένα όμορφο κατάστημα φυτών άνοιξε μέσα σε γνωστό μπαρ στο Κουκάκι

Στο «I Do», που ξεφύτρωσε μέσα στο μπαρ Kinono, θα βρεις υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου αλλά και τις συμβουλές που χρειάζεσαι για να τα κρατήσεις ευτυχισμένα.

Θυμίζει λίγο το hoax με τα «δελφίνια που εμφανίστηκαν στα κανάλια της Βενετίας» μέσα στο lockdown και τα άγρια ζώα που έκοβαν βόλτες στους δρόμους των άδειων μεγαλουπόλεων. Στο Κουκάκι δεν θα δεις ελάφια να περνούν κάποια διάβαση ωστόσο η φύση μοιάζει να έχει ανακαταλάβει ένα από τα πιο δημοφιλή μπαρ της περιοχής.

To Kinono πάντα έμοιαζε λίγο με ζούγκλα: οι μονστέρες κρέμονταν από τον ημιώροφο προς τα τραπέζια του ισογείου, πόθοι άπλωναν αργά και σταθερά ρίζες σε γυάλες και βάζα ενώ οι θαμώνες απολάμβαναν τα ποτά τους σχολιάζοντας που και που με θαυμασμό, ανάμεσα στις κουβέντες, τα εντυπωσιακά φυτά στις γλάστρες που στριμώχνονταν σε κάθε γωνία.

Καθώς η πανδημία έκλεισε τα μπαρ της πόλης, η ζούγκλα του Kinono απλώθηκε κι άλλο δημιουργώντας ένα απροσδόκητο θέαμα για όσους περνούν τον τελευταίο καιρό από τη Φαλήρου.


Κάκτοι και όμορφα αξεσουάρ κηπουρικής. 

Στα τραπέζια που πριν έβρισκες ευχάριστα ζαλισμένους πελάτες έχουν στρογγυλοκάτσει τώρα αλοκάσιες ζεμπρίνες, κάκτοι και ορχιδέες ενώ στους πάγκους και το χαρακτηριστικό, κυματοειδές μπαρ που μπορεί να ακουμπούσες νωχελικά, είναι σήμερα τακτικά τοποθετημένα χειροποίητα κεραμικά γλαστράκια. Πρόκειται για το «I do», το νέο κατάστημα φυτών που άνοιξε μέσα στο μπαρ Kinono εν μέσω πανδημίας.

Εστιάζοντας στα φυτά εσωτερικού χώρου το νέο shop in shop ήρθε για να μείνει και μαζί με τα όμορφα φυτά του προσφέρει απλόχερα και συμβουλές για να τα κρατήσουμε ευτυχισμένα.

Μεταφορές φυτών με βαν, μεταφυτεύσεις αλλά και «διασώσεις» ταλαιπωρημένων φυτών είναι μέρος των υπηρεσιών του, ενώ στα ράφια του θα βρεις και αξεσουάρ κηπουρικής με προσεγμένο design.

Όταν τα μπαρ ξανανοίξουν το «I do» θα συνεχίσει να λειτουργεί στο πίσω μέρος του μαγαζιού ωστόσο για τώρα απλώνεται σχεδόν σε όλο τον χώρο του Kinono.

«Το «I do» άνοιξε τρεις μέρες πριν κλείσει η εστίαση. Η αρχική ιδέα ήταν να βρίσκεται μόνο στο πίσω μέρος του μαγαζιού.» λέει η Όλγα Μανέτα, ιδιοκτήτρια του Kinono.


Το «I do» είναι το νέο κατάστημα φυτών που άνοιξε εν μέσω πανδημίας.

Η απαγόρευση λειτουργίας των μπαρ όμως συνεχίστηκε και το Kinono αποφάσισε να δώσει προσωρινά περισσότερο χώρο στα φυτά. «Στην αρχή δεν μου άρεσε που έβλεπα τα φυτά τα έχουν απλωθεί τόσο. Αισθανόμουν ότι έπαιρνα τον χώρο του μπαρ και δεν ήθελα ο κόσμος να νομίζει ότι έχει αλλάξει. Σιγά σιγά βλέποντας ότι η εστίαση δεν λέει να ανοίξει έγινε αναγκαστικό.» εξηγεί.

Τώρα το μπαρ, που κανονικά θα ήταν κλειστό ή ανοιχτό μόνο για take away, ανοίγει τις πόρτες του κάθε πρωί και τα φυτά απολαμβάνουν τον ήλιο και την προσοχή των περαστικών μέσα απ’ τη μεγάλη τζαμαρία. «Είναι με έναν τρόπο ελπιδοφόρο και φωτεινό αυτό που έχει γίνει» λέει η ίδια.

Η ιδέα για τη δημιουργία του «I do» ανήκει στην Όλγα Μανέτα και τον συνεργάτη της Γιώργο Μπρίνια.

Η πρώτη θυμάται πάντα τον εαυτό της να ασχολείται με τα φυτά ενώ έχει κάνει σεμινάρια κηποτεχνίας και για κάποια περίοδο επιμελούνταν τους κήπους σε εισόδους αθηναϊκών πολυκατοικιών.

Ο Γιώργος Μπρίνιας από την άλλη, με σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, εργαζόταν την τελευταία δεκαετία στην εστίαση πιστεύοντας πως δεν θα ασχοληθεί ποτέ με το αντικείμενό του. Η πραγματικότητα τον διέψευσε με τον πιο φυσικό τρόπο.


Τα αερόφυτα ζουν χωρίς χώμα.

«Έχουμε κανόνα να δίνουμε όλες τις πληροφορίες στον κόσμο, να είμαστε ειλικρινείς. Να λέμε ότι “ναι, αυτό θα χρειαστεί μεταφύτευση”. Έχει μια ξεχωριστή σημασία να δίνεις συμβουλές γιατί, ναι μεν υπάρχουν εκεί έξω sites που μπορεί να είναι πολύ ενημερωμένα, ωστόσο πιθανότατα να αφορούν τις συνθήκες της χώρας του γράφοντος οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα είναι πολύ διαφορετικές από αυτές της Αθήνας» λέει ο ίδιος ενώ δεν κουράζεται να δίνει πολύτιμες για το φως, τη σκίαση, την υγρασία και το λίπασμα που έχει ανάγκη κάθε φυτό.

Εκτός από τις trendy μονστέρες, τις σανσιβέριες και τους φίκους λυράτα στο «I do» θα βρει κανείς εντυπωσιακές μπιγκόνιες- διαφορετικές από τις κλασικές των ελληνικών μπαλκονιών καθώς αποτελούν μια τεράστια οικογένεια με φοβερό φύλλωμα, πληθώρα από ξεχωριστά «πιτσιλίσματα» και σχηματισμούς.


Το «I do» μέσα στο Kinono.

Θα δεις ακόμα ποικιλία από «εξωγήινα» αερόφυτα, κάκτους, μπονζάι, πεπερόμιες, ορχιδέες και όχι μόνο.

Οι τελευταίες μάλιστα είναι η μεγάλη αγάπη της Όλγας Μανέτα η οποία έχει βάλει στόχο να αποκαταστήσει την παρεξηγημένη φήμη τους. «Ο κόσμος νομίζει ότι είναι δύσκολες και προσπαθώ να τους αλλάξω γνώμη. Η ορχιδέα μπορεί να σου ανθίζει κάθε χρόνο για πολλούς μήνες, χωρίς την προσθήκη λιπασμάτων. Με υπομονή και επιμονή.» λέει η ίδια.

«Ο κόσμος τις παίρνει ανθισμένες και έχει στο μυαλό του ότι θα είναι πάντα έτσι. Εκτιμά μόνο το άνθος και δεν συνειδητοποιεί ότι είναι ένας κύκλος ζωής. Η ορχιδέα θα ανθίσει, θα σταματήσει κάποια στιγμή και αργότερα θα ξανανθίσει. Πολύς κόσμος όταν απανθίζει την πετάει γιατί θεωρεί ότι τέλεσε το έργο της. Παρεξήγηση.» συμπληρώνει ο Γιώργος Μπρίνιας.


Πόθοι (και όχι μόνο) απλώνουν τις ρίζες τους. 

Στα highlights του καταστήματος βρίσκονται επίσης τα πολύ όμορφα αξεσουάρ κηπουρικής όπως τα αγγλικά ποτιστήρια Haws, χειροποίητα κλαδευτήρια από την Ιαπωνία, κεραμικά κασπώ από διάφορους Έλληνες σχεδιαστές, τσάντες, γαλότσες και ποδιές του brand «I do» αλλά και οι μπετονένιες γλάστρες γεμάτες γοητευτικές ατέλειες που κατασκευάζει ένας Ιάπωνας κάτοικος της Αθήνας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ido (@idokoukaki)

I do, Φαλήρου 48, Κουκάκι, τηλ: 2114086826. Τετάρτη ως Κυριακή, 11:00-19:00

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024