Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Hugo Comte: Oι μούσες του θρυλικού φωτογράφου μόδας σε ένα νέο βιβλίο

Hugo Comte: Oι μούσες του θρυλικού φωτογράφου μόδας σε ένα νέο βιβλίο

Το βιβλίο εξυμνεί τις γυναίκες που έχουν εμπνεύσει τον Hugo Comte καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ως μούσες του οράματός του, Κένταλ Τζένερ, Μπέλα Χαντίντ, Ιρίνα Σάικ

Ο Hugo Comte, ο δημιουργός της εικόνας στο εξώφυλλο του άλμπουμ «Future Nostalgia» της Dua Lipa, κυκλοφόρησε το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή David McKelvey.

Το βιβλίο εξυμνεί τις γυναίκες που έχουν εμπνεύσει τον Hugo Comte καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ως μούσες του οράματός του, Κένταλ Τζένερ, Μπέλα Χαντίντ, Ιρίνα Σάικ.

«Πάντα προσπαθώ να δώσω την αίσθηση ότι η γυναίκα δεν φωτογραφίζεται, αλλά είναι εκείνη που κοιτάζει μέσα από την κάμερα, οπότε δημιουργείται αυτή η άμεση επαφή μεταξύ του θεατή και της μούσας», δήλωσε ο φωτογράφος σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Ήθελα να δημιουργήσω το σύμβολο των πρώτων χρόνων καριέρας μου και αυτό είναι το σύμβολο του πώς βλέπω τη δουλειά μου και του πώς βλέπουν οι άλλοι τη δουλειά μου» ανέφερε.

Στις 200 σελίδες του βιβλίου ορίζεται το έργο του με τρεις τρόπους: κινηματογραφική ενέργεια, απλή προσωπογραφία και σουρεαλισμός.

Μια σειρά νέων έργων περιλαμβάνεται στο βιβλίο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων που δημιουργήθηκαν από υπολογιστή ή υπαρχουσών εικόνων του Comte, που χρωματίστηκαν και επαναπροσδιορίστηκαν στα μάτια καλλιτεχνών αερογράφου.

«Όσον αφορά τον τίτλο, δεν ήθελα οι άνθρωποι να συσχετίσουν κάποια συγκεκριμένη σκέψη με αυτό το όραμα των γυναικών ή του ίδιου του αντικειμένου. Ήθελα να παραμείνει εντελώς ουδέτερο και να νιώσω ότι η συλλογή εικόνων είναι ο τίτλος και δεν χρειάζομαι επιπλέον ταμπέλα».

O Comte είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους φωτογράφους στο διαδίκτυο. Έχει πολλούς ακόλουθους και λογαριασμοί θαυμαστών του είναι αφιερωμένοι στο έργο του. Κάποιοι μάλιστα αναπαράγουν τις φωτογραφίσεις στο σπίτι τους. «Αποθηκεύω όλα τα μηνύματα στο τηλέφωνό μου από άτομα που λένε ότι αγαπούν τις φωτογραφίες ή τους έχουν εμπνεύσει να γίνουν φωτογράφοι. Είναι απίστευτο» τόνισε.

Ο Comte σπούδασε αρχιτεκτονική στο Παρίσι, μετά βήμα – βήμα άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία. Σπούδασε επίσης Σχολή Τέχνης και Σχεδίου της Λωζάνης και επέστρεψε στο Παρίσι .

Η αρχιτεκτονική ήταν το κλειδί στο όραμά μου και στη διαδικασία μου. Δεν αφορά την αισθητική, αλλά περισσότερο την ατμόσφαιρα μιας στιγμής και πώς – με υλικά, παλέτα χρωμάτων και φώτα – μπορείτε να δημιουργήσετε κάποια ένταση σε ένα χώρο για μια εικόνα. Ποτέ δεν βοήθησα κανέναν.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα τέλη Φεβρουαρίου και ταυτόχρονα εγκαινιάστηκε έκθεση με έργα του φωτογράφου στη γκαλερί Tase στο Λος Άντζελες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024