Τα social media είναι γεμάτα με βίντεο χρηστών να προσπαθούν να αντιγράψουν γνωστές χορογραφίες και να φέρουν εις πέρας χορευτικά challenges. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του lockdown όλοι βάλθηκαν να μάθουν είτε εκείνο τον χορό της Τζένιφερ Λόπεζ από το Super Bowl ή το «WAP» της Cardi B.

Αν νομίζεις ότι αυτά δεν είναι για σένα και ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς γιατί μπορεί να είναι πιο εύκολο απ’ ό, τι νομίζεις.

Για αρχή κοίταξε στο YouTube παράλληλα με το TikTok. Στο τελευταίο υπάρχει το όριο των 60 δευτερολέπτων όμως -ειδικά κάποιες πιο περίπλοκες χορογραφίες- χρειάζονται αναλύσεις μεγαλύτερης διαρκείας.

Ο Vincent Vianen είναι ένα καλό παράδειγμα χορογράφου που ανεβάζει στο κανάλι του στο YouTube αναλυτικές οδηγίες για όλους τους χορούς που γίνονται trend.

Ο ίδιος συμβουλεύει να είμαστε υπομονετικοί και να επιτρέπουμε τα λάθη στον εαυτό μας. «Μην περιμένεις να κάνεις τέλεια την χορογραφία από τη πρώτη μέρα. Θέσε ρεαλιστικούς στόχους» λέει ο ίδιος προτείνοντας το «σπάσιμο» μεγαλύτερων χορογραφιών σε πιο εύκολα διαχειρίσιμα κομμάτια.

Την ίδια στιγμή γνωστές καλλιτεχνικές εταιρίες και οργανισμοί όπως το Alvin Ailey American Dance Theater και το Verdon Fosse Legacy προσφέρουν τα δικά τους δωρεάν βίντεο εκμάθησης για κλασικό και σύγχρονο χορό.

Για καλύτερα αποτελέσματα ακολούθησε τις εξής συμβουλές:

-Βιντεοσκόπησε τον εαυτό σου
Στην αρχή δεν θα σου αρέσει αυτό που βλέπεις αλλά και αυτό είναι μέρος της διαδικασίας. Θα σε βοηθήσει να γίνεις ο ίδιος δάσκαλός σου, να εντοπίσεις τα λάθη σου και να βελτιωθείς γρηγορότερα.

-Κάνε διαλλείματα
Βοηθάει πολύ να σταματήσεις και να συνεχίσεις λίγο αργότερα. Άσε το μυαλό σου να κάνει τη δουλειά όσο ξεκουράζεσαι.

-Μην πιέζεσαι υπερβολικά
Θυμήσου ότι το κάνεις για να περάσεις καλά και μην πιέζεις υπερβολικά τον εαυτό σου. Προσπάθησε να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη διαδικασία.

Μπορείς να ξεκινήσεις τα μαθήματα με κάποιο από τα παρακάτω βίντεο:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο