Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tσεχία : Το Υπουργείο Υγείας ζητά από άλλες χώρες να βοηθήσουν στη νοσηλεία ασθενών με Covid-19

Tσεχία : Το Υπουργείο Υγείας ζητά από άλλες χώρες να βοηθήσουν στη νοσηλεία ασθενών με Covid-19

Βοήθεια από άλλες χώρες ζητά πλέον η Τσεχία, καθώς το σύστημα υγείας πιέζεται ασφυκτικά τις τελευταίες ημέρας. Το ίδιο συνέβη και με την γειτονική της Σλοβακία, που μετέφερε ήδη ασθενείς της σε νοσοκομεία του εξωτερικού

Η Τσεχία ζήτησε από τη Γερμανία, την Ελβετία και την Πολωνία να πάρουν δεκάδες ασθενείς με κοροναϊό, καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία της έχει φθάσει σε κρίσιμο σημείο, ανέφερε σήμερα το Υπουργείο Υγείας.

Η χώρα των 10,7 εκατ. κατοίκων είναι μία από τις πλέον πληγείσες στον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς πολλά περιφερειακά νοσοκομεία, αντιμέτωπα με μεγάλη εισροή ασθενών κοροναϊού, χρειάστηκε να τους μεταφέρουν αλλού, σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και εκατοντάδες μίλια μακριά!

«Ο μεγάλος αριθμός ασθενών που έχουν πρόσφατα μολυνθεί έχει εντείνει την πίεση στο σύστημα υγείας και ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία αυξάνεται», αναφέρεται σε μια ανακοίνωση του Υπουργείου.

Μέχρι σήμερα το πρωί, 8.153 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονταν, περιλαμβανομένων 1.735 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

«Σε ορισμένες περιοχές, τα νοσοκομεία έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους και δεν μπορούν πλέον να παράσχουν κατάλληλη φροντίδα ή να δεχθούν νέους ασθενείς χωρίς βοήθεια από άλλα», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Τσέχος υπουργός Υγείας, Γιαν Μπλάτνι.

Σε όλη τη χώρα, το 13% της συνολικής δυναμικότητας των μονάδων εντατικής θεραπείας είναι διαθέσιμο, ενώ στην πρωτεύουσα, Πράγα, η διαθεσιμότητα είναι 5%.

Σημειώνεται ότι η γειτονική Σλοβακία μετέφερε τους πρώτους ασθενείς της με κορονοϊό στο εξωτερικό αυτή την εβδομάδα, καθώς τα νοσοκομεία της είναι γεμάτα ασθενείς με Covid-19.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024