Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηφαίστειο Pacaya : Μεγάλη έκρηξη στη Γουατεμάλα - Κατεγράφη μικρότερη έκρηξη έναν μήνα πριν

Ηφαίστειο Pacaya : Μεγάλη έκρηξη στη Γουατεμάλα – Κατεγράφη μικρότερη έκρηξη έναν μήνα πριν

Ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Κεντρικής Αμερικής, η Pacaya άρχισε να εκτοξεύει λάβα, δημιουργώντας μια τεράστια στήλη καπνού, σύμφωνα με βίντεο από το ινστιτούτο

Το ηφαίστειο Pacaya της Γουατεμάλας εξερράγη την Τετάρτη, με λάβα να εκτοξεύεται για αρκετές ώρες και ώθησε το μετεωρολογικό ινστιτούτο της χώρας να προειδοποιήσει ότι οι πυρακτωμένοι ηφαιστειακοί φραγμοί ενδέχεται να πέσουν σε γειτονικές πόλεις.

Χαρακτηριστικά έκρηξης

Αξιωματούχοι σταμάτησαν να κάνουν εκκενώσεις μετά τη λεγόμενη έκρηξη, επειδή οι εκρήξεις που ακολούθησαν ήταν σχετικά ήπιες αλλά εκτόξευσαν αρκετή λάβα.

Ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Κεντρικής Αμερικής, η Pacaya άρχισε να εκτοξεύει λάβα, δημιουργώντας μια τεράστια στήλη καπνού, σύμφωνα με βίντεο από το ινστιτούτο.

«Το ηφαίστειο Pacaya έχει πολύ υψηλό επίπεδο δραστηριότητας, το οποίο προκάλεσε ισχυρές εκρήξεις», ανέφερε σε δήλωσή του το μετεωρολογικό ινστιτούτο, Insivumeh.

Ο David de Leon, εκπρόσωπος του Εθνικού Συντονιστή για τη Μείωση των Καταστροφών (Conred), δήλωσε ότι οι ομάδες πολιτικής προστασίας έλεγξαν διάφορες εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια καθώς η λάβα συνέχισε να ρέει αργά την Τετάρτη.

Ο Insivumeh είπε ότι πέντε πόλεις, που φιλοξενούν περίπου 3.000 ανθρώπους, κινδύνευαν να δεχθούν καμένη ύλη από το ηφαίστειο, το οποίο βρίσκεται 28 χιλιόμετρα (17,4 μίλια) νότια της πόλης της Γουατεμάλας. To Pacaya παρουσίασε κάποια μικρή δραστηριότητα για ένα μήνα πριν ξεσπάσει την Τετάρτη.

Βίντεο

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024