Ποιος είδε βάρκα στον Ψηλορείτη; Ίσως κανένας, όμως αυτός ο Αμερικανός είδε ένα ολόκληρο πλοίο, διόλου ευκαταφρόνητου μεγέθους να… ίπταται στους ουρανούς.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αμέσως σήκωσε την κάμερα του κινητού του για να καταγράψει το απίστευτο φαινόμενο και να το μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους.

Εξίσου αναμενόμενα, το πραγματικά απόκοσμο βίντεο έγινε αμέσως viral.


Πάντως, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για κάποιο πλοίο-φάντασμα, αλλά για μια οπτική ψευδαίσθηση.

Μπορεί να μην είναι ευδιάκριτο, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι ένα σύννεφο που βρίσκεται σε χαμηλό υψόμετρο, θολώνει τη διαφορά ανάμεσα στο μπλε του ουρανού και το μπλε της θάλασσας.

Ταυτόχρονα, βοηθά και η παρουσία ενός άλλου σύννεφου, αυτή τη φορά στα ρηχά, που ρίχνει τη σκιά του στο νερό κάνοντάς το να φαίνεται πιο σκούρο.

Άλλωστε, τα πλοία δεν αποτελούνται μόνο από τα μέρη που είναι ορατά έξω από το νερό. Στην πραγματικότητα, η τεράστια «κοιλιά» του σκάφους είναι βυθισμένη στη θάλασσα, για αυτό και μοιάζει τόσο… αδύνατο.

Άλλωστε και ο ίδιος ο άνδρας που ανάρτησε το βίντεο τονίζει ότι αν και στην αρχή τον ξάφνιασε, γρήγορα κατάλαβε τι συμβαίνει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο