Αν χρησιμοποιείτε πολλά κρεμμύδια στο μαγείρεμα, τότε σίγουρα θα έχετε ψάξει τρόπους για να αποφύγετε το ενοχλητικό κλάμα που προκαλεί το καθάρισμά τους. Οι συμβουλές είναι πολλές και κυμαίνονται από φαινομενικά φυσιολογικές, μέχρι ελαφρώς περίεργες.

Κόψτε το κρεμμύδι κάτω από νερό

Αν και είναι σίγουρα μια από τις λιγότερο ασφαλείς επιλογές, θα αποτρέψει τις ενώσεις του θείου από το να φθάσουν στα μάτια σας.

Καταψύξτε το κρεμμύδι

15 λεπτά στο καταψύκτη θα μειώσουν σίγουρα το επίπεδο του ερεθισμού. Θα χρειαστείτε λίγη περισσότερη προσπάθεια να καθαρίσετε και να κόψετε το κρεμμύδι, αλλά θα γλυτώσετε από τα δάκρυα.

Μην κόβετε τη ρίζα

Διατηρώντας τη ρίζα μειώνετε σημαντικά τα δάκρυα αλλά θα πρέπει να είστε περισσότερο προσεκτικοί γιατί το κόψιμο πάνω στη στρογγυλή επιφάνεια του κρεμμυδιού θα είναι δυσκολότερο.

Στα μικροκύματα

Βάλτε το ολόκληρο και ακαθάριστο για 30 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βάλτε μια φέτα ψωμί στο στόμα

Μοιάζει αστείο αλλά κάποιοι ορκίζονται ότι κρατώντας ένα κομμάτι ψωμί στο στόμα εμποδίζει το θείο να φθάσει στα μάτια και σας γλυτώνει από τα δάκρυα

Βάλτε το στο ψυγείο

30 λεπτά πριν το κόψετε, βάλτε το στο ψυγείο και ο ερεθισμός στα μάτια σας θα είναι σίγουρα πιο ελαφρύς.

Τρίψτε χυμό λεμονιού στη λεπίδα του μαχαιριού

Μια εύκολη λύση αν τυχαίνει να έχετε και λεμόνι στην κουζίνα σας. Απλά ανανεώνετε συχνά το τρίψιμο του μαχαιριού με το λεμόνι όσο κόβετε το κρεμμύδι.

Βάλτε έναν ανεμιστήρα σε μικρή απόσταση

Ο αέρας θα πάρει τις ενώσεις του θείου μακριά από τα μάτια σας.

Δείτε το βίντεο

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο