Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
SpaceX : Ζητούνται επιβάτες για το πρώτο ιδιωτικό ταξίδι στη Σελήνη

SpaceX : Ζητούνται επιβάτες για το πρώτο ιδιωτικό ταξίδι στη Σελήνη

Ο Ιάπωνας επιχειρηματίας που θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα ταξιδέψει στο φεγγάρι με ιδιωτική πτήση, ψάχνει για… παρέα

Πώς θα σας φαινόταν αν σας πρότειναν να συμμετέχετε σε μια ιδιωτική αποστολή… στη Σελήνη; Δεν πρόκειται (ακριβώς) για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αφού ένας Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος σκοπεύει να προσφέρει αυτή ακριβώς την ευκαιρία σε οκτώ άτομα από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για τον Γιουσάκου Μαεζάγουα, έναν μεγιστάνα της μόδας, που το 2018 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έκανε… κράτηση για το αποστολή της SpaceX με προορισμό τη σελήνη.

Ο Μαεζάγουα, ο οποίος έχει καταβάλει ένα άγνωστο – αλλά σίγουρα τεράστιο – ποσό για την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού, δεν αναμένεται να εκτοξευθεί σε τροχιά πριν το 2023.

Αρχικά ο δισεκατομμυριούχος είχε δηλώσει ότι σκόπευε να προσκαλέσει έξι έως οκτώ καλλιτέχνες για να τον συνοδεύσουν στο ταξίδι του γύρω από το φεγγάρι. Όμως την Τετάρτη, ανάρτησε βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter μέσω του οποίου ανακοίνωσε μια πολύ πιο ανοιχτή διαδικασία αιτήσεων.

«Σας καλώ να με συνοδεύσετε σε αυτή την αποστολή. Οκτώ από εσάς, από όλο τον κόσμο», είπε.

Ο Μαεζάγουα, που είναι 45 ετών, ανέφερε ότι πρόκειται για μια «εξέλιξη» του αρχικού του σχεδίου, καθώς πλέον πιστεύει ότι «κάθε άτομο που ασχολείται με κάτι δημιουργικό, θα μπορούσε να λέγεται καλλιτέχνης».

Αν θέλετε κι εσείς να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε άφοβα, φτάνει να πληροίτε τα δύο μόλις κριτήρια που έχει θέση ο Ιάπωνας επιχειρηματίας: Να είστε έτοιμοι να σκεφτείτε δημιουργικά και «έξω από το κουτί», και να είστε πρόθυμοι να βοηθήσετε και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος να κάνουν το ίδιο.

Συνολικά, δήλωσε ότι το διαστημόπλοιο μπορεί να μεταφέρει περίπου 10 έως 12 επιβάτες, ενώ πρόκειται να κάνει τον γύρω της σελήνης πριν επιστρέψει στον πλανήτη μας, χωρίς ποτέ να προσεληνωθεί.

Πάντως θα πρέπει να βιαστείτε, καθώς οι προθεσμίες για τη δήλωση συμμετοχής σας λήγει στις 14 του μήνα, ενώ μέχρι τις 21 θα έχει γίνει και ο πρώτος έλεγχος των αιτήσεων.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί οι προθεσμίες για τα επόμενα δύο βήματα, που περιλαμβάνουν μια ηλεκτρονική «εργασία» και μια διαδικτυακή συνέντευξη, όμως προς το παρόν οι τελικές συνεντεύξεις έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του ερχόμενου Μαΐου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μαεζάγουα.

Ο Ιάπωνας και η ομάδα του θα γίνουν οι πρώτοι διαστημικοί ταξιδιώτες που θα φτάσουν στη σελήνη από την τελευταία αμερικανική αποστολή Apollo το 1972 – αν η SpaceX πετύχει τους στόχους της.

Τον περασμένο μήνα, πάντως, ένα πιλοτικό διαστημόπλοιο εξερράγη κατά τις απόπειρες προσγείωσής του μετά από δοκιμαστική πτήση. Ήταν το δεύτερο τέτοιο ατύχημα, με το πρώτο να έχει σημειωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όμως η εταιρεία ελπίζει ότι το επαναχρησιμοποιούμενο σύστημα πυραύλων της, μήκους 120 μέτρων, θα καταφέρει κάποτε να μεταφέρει ανθρώπους και φορτία μέχρι το φεγγάρι, τον Άρη, ή και ακόμη πιο μακριά.

«Αισθάνομαι εξαιρετικά σίγουρος ότι θα έχουμε καταφέρει να μπούμε σε τροχιά μ το Starship πολλές φορές πριν το 2023 και ότι θα είναι αρκετά ασφαλές ώστε να μεταφέρει ανθρώπους μέχρι το 2023. Δείχνει πολύ υποσχόμενο», δήλωσε ο Έλον Μασκ, ο ιδρυτής της SpaceX στο βίντεο που ανάρτησε ο Μαεζάγουα την Τετάρτη.

Η αποστολή θα είναι η πρώτη ιδιωτική διαστημική πτήση που θα ξεφύγει από την τροχιά της γης, τόνισε ο Μασκ.

Επειδή δεν θα προσεληνωθεί, αλλά θα μπει αντ’ αυτού σε τροχιά γύρω από τη σελήνη, «περιμένουμε οι επιβάτες να πάνε πιο μακριά από ό,τι έχει ξεφύγει ποτέ κανείς από τον πλανήτη γη», πρόσθεσε ο Μασκ.

Ο Μαεζάγουα, που είναι γνωστός για τα εκκεντρικά του σχόλια και τον πολυτελή τρόπο ζωής του, εκτιμάται ότι πέρσι διέθετε περιουσία ύψους περίπου $1,9 δισεκατομμυρίων, δηλαδή ήταν ένας από τους πιο πλούσιους Ιάπωνες.

Απέκτησε την περιουσία του  μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα Zozo που έχει ιδρύσει, το οποίο πούλησε στο Yahoo! Japan το 2019.

Έχει βρεθεί στους τίτλους των ειδήσεων και στο παρελθόν, εξαιτίας μιας διαφήμισης που «έτρεχε» στο internet μέσω της οποίας έψαχνε για μια… σύντροφο για να τον συνοδεύσει στο διαστημικό του ταξίδι. Τελικά, όμως, ακύρωσε αυτή την έρευνα ξαφνικά, αφού πρώτα είχε συγκεντρώσει 30.000 αιτήσεις.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024