Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
SOS από τον Θωμαΐδη : Δεν υπάρχει σημαντική μείωση στο ιικό φορτίο των λυμάτων τον τελευταίο μήνα

SOS από τον Θωμαΐδη : Δεν υπάρχει σημαντική μείωση στο ιικό φορτίο των λυμάτων τον τελευταίο μήνα

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Ν. Θωμαίδης εξήγησε πως η αύξηση που είχε ανακοινωθεί στα τέλη Ιανουρίου ήταν περίπου 200%, ενώ ένα μήνα μετά η μείωση υπολογίζεται γύρω στο 20% ποσοστό που δεν θεωρείται σημαντικό.

Καμία μείωση στο ιικό φορτίο δεν δείχνουν τα νεότερα στοιχεία από τα λύματα λέει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Ν. Θωμαίδης, αναφερόμενος σε δείγματα που αφορούν μέχρι και την Κυριακή.

«Δυστυχώς το ιικό φορτίο της προηγούμενης εβδομάδας, ο μέσος όρος είναι ίδιος στατιστικά με την προηγούμενη, καμία μείωση» πρόσθεσε.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Θωμαίδης εξήγησε πως η αύξηση που είχε ανακοινωθεί στα τέλη Ιανουρίου ήταν περίπου 200%, ενώ ένα μήνα μετά η μείωση υπολογίζεται γύρω στο 20% ποσοστό που δεν θεωρείται σημαντικό.

«Δεν φαίνεται καμία σημαντική μείωση του ιικού φορτίου όλο αυτό το διάστημα αυτό είναι το συμπέρασμα όλου αυτού του μήνα» εξήγησε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαϊδη, αν τα τεστ είναι αυξημένα και αποτυπώνουν ορθά την κατάσταση θα βλέπουμε αυξημένα κρούσματα και χρειάζεται οπωσδήποτε επανεξέταση του μείγματος των μέτρων διότι αυτή την εποχή είναι αυξημένη η μετάδοση καθώς διαχρονικά είναι και η περίοδος που παρατηρούμε αύξηση των ιώσεων.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024