Είκοσι χρόνια μετά τα εγκαίνια του Eden Project σε ένα εγκαταλειμμένο ορυχείο στην Κορνουάλη της Βρετανίας, οι εμπνευστές του σχεδιάζουν νέους φουτουριστικούς βοτανικούς κήπους σε όλες της ηπείρους εκτός της Ανταρκτικής.

Το μοναδικό στον κόσμο Eden Project  Βρετανίας κατασκευάστηκε μέσα στον ανοιχτό λάκκο ενός παλιού ορυχείου καολίνη και άνοιξε τις πύλες του στις 17 Μαρτίου 2001.

Φιλοξενεί χιλιάδες είδη φυτών μέσα σε δύο γιγάντιους γεωδαιτικούς θόλους, κατασκευασμένους από ατσάλι και εκατοντάδες πολύγωνα φουσκωτού, διαφανούς πλαστικού.

Η «Εδέμ» της Κορνουάλης υποδέχτηκε τον 20ό εκατομμυριοστό επισκέπτη της τον Απρίλιο του 2018 και έχει ψηφιστεί πολλές φορές ως η καλύτερη τουριστική ατραξιόν της Βρετανίας.

Ο σερ Τιμ Σμιτ, συνιδρυτής του κήπου, λάνσαρε το 2014 το Eden Project International με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού και σε άλλες χώρες.

Για την Κίνα, ένα έργο σαν το Eden θα αποτελούσε ιδανική λύση για την αξιοποίηση εγκαταλειμμένων ορυχείων.

Άλλες χώρες που εξετάζουν το ενδεχόμενο να φιλοξενήσουν το Eden Project είναι η Αυστραλία, το Τσαντ, η Κόστα Ρίκα, η Νέα Ζηλανδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι ΗΠΑ.

Τρία ακόμα σχεδιάζεται να ανοίξουν σε διαφορετικές τοποθεσίες της Βρετανίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο