Έξω από το σπίτι του στην Κηφισιά,  συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής ο πρώην εφοπλιστής, για υπόθεση 96 εκ. ευρώ.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις αποφάσεις από το Πλημμελειοδικείο Πειραιά, η μία για το αδίκημα «κοινώς επικίνδυνη βλάβη» και οι άλλες τρεις για «εισφορές».

Το 2016, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε αποφασίσει την έκδοση του 47χρονου εφοπλιστή στην Κύπρο, μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι κυπριακές αρχές εναντίον του, ως σχετιζόμενου στις υποθέσεις Βγενόπουλου.

Οι κυπριακές αρχές εκζητούσαν τον προφυλακισμένο εφοπλιστή προκειμένου να δικαστεί για ενεργό δωροδοκία, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κ.α.

Σύμφωνα με άρθρο του newmoney, την περασμένη εβδομάδα: «Δικαιώθηκε η Τράπεζα Πειραιώς από δικαστήριο του Λονδίνου αναφορικά με την απαίτηση ύψους 96 εκατ. δολ. που είχε έναντι του πρώην εφοπλιστή. Ένα ποσό που αφορά σε δάνειο που είχε χορηγηθεί απ’ τη Marfin Egnatia στην πλοιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή. Ο τελευταίος πάντως δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο».

Η ποινική φυλάκισης που αντιμετωπίζει ο εφοπλιστής είναι 3 χρόνια και 6 μήνες.

Η συνολική χρηματική ποινή αναμένεται στα 6.900 ευρώ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στηνν Κύπρο, κρίθηκε ότι υπάρχει κατάχρηση της δικαστικής διαδικασίας και διατάχθηκε η διακοπή της δίκης εναντίον του εφοπλιστή και η απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες. Δηλαδή, το δικαστήριο δεν εξέτασε το κατά πόσο στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες εναντίον του, διότι η δικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε κρίθηκε καταχρηστική και εξ αυτού του λόγου διεκόπη η δίκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο