Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΕ προωθεί «πράσινα» κρας τεστ για τις τράπεζες

Η ΕΕ προωθεί «πράσινα» κρας τεστ για τις τράπεζες

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών θέλει να προσφέρει στους επενδυτές αξιόπιστα δεδομένα για κινδύνους που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή

Οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως θα υποχρεωθούν να αναφέρουν την «αναλογία πράσινων περιουσιακών στοιχείων» (GAR) ως βασικό μέτρο των φιλοπεριβαλλοντικών δραστηριοτήτων τους, έπειτα από πρόταση της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (EBA)

Καθώς η τάση των πράσινων επενδύσεων επιταχύνεται παγκοσμίως, οι ρυθμιστικές αρχές θέλουν να προσφέρουν στους επενδυτές πιο αξιόπιστες πληροφορίες για την έκθεση των τραπεζών σε κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα στοιχεία του ενεργητικού τους από καταιγίδες, πλημμύρες και άλλες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

«Πιστεύω πως είναι η πρώτη φορά που μια ρυθμιστική αρχή ζητά τη δημοσιοποίηση της αναλογίας πράσινων περιουσιακών στοιχείων» δήλωσε στο Reuters ο Πιρς Χάμπεβ, διευθυντής τραπεζικής, αγορών, καινοτομίας και καταναλωτών της EBA.

Το νέο πλαίσιο θα καθορίζει ποια περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών μπορούν να θεωρηθούν περιβαλλοντικά βιώσιμα.

Η πρόταση, η οποία τίθεται τη Δευτέρα σε δημόσιο διάλογο, κατατέθηκε έπειτα από ερώτημα της Κομισιόν προς την EBA σχετικά με την υποχρεωτική δημοσιοποίηση από τις τράπεζες παραμέτρων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

O δείκτης GAR θα πρέπει να περιλαμβάνεται στην ετήσια έκθεση των τραπεζών, αρχής γενομένης το 2022 σύμφωνα με στοιχεία που καλύπτουν μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024