Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1 : Το ντέρμπι στη Λεωφόρο το πήρε… ο Άρης - Δείτε τα γκολ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1 : Το ντέρμπι στη Λεωφόρο το πήρε… ο Άρης – Δείτε τα γκολ

Κακοποίησαν το ποδόσφαιρο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ που έμειναν στο 1-1 χάρη σε γκολ των Βέλεθ (59′) και Γκαρσία (73′) με τον Άρη να είναι ο ευνοημένος αφού βρέθηκε μόνος στη δεύτερη θέση πριν την Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει την προηγούμενη μέρα στην Τρίπολη. Η ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήταν απλωμένη μπροστά του. Με νίκη έπιανε την ΑΕΚ στους 44 και μείωνε την απόσταση από τον ΠΑΟΚ στους δύο βαθμούς. Η ευκαιρία απλωμένη μπροστά και στην ΑΕΚ. Με νίκη περνούσε στη δεύτερη θέση, παρέα με τον Άρη που νίκησε νωρίτερα τον Ατρόμητο και άφηνε στο -6 τον Παναθηναϊκό.

Το αποτέλεσμα; Αυτό που ήθελε τελικά να ακούσει ο… Άρης. Μια ισοπαλία που τον διατηρεί μόνο δεύτερο. Και – φυσικά – ο Αστέρας Τρίπολης, που πια έχει μπει για τα καλά στην εξίσωση της ευρωπαϊκής θέσης. Τι είδαμε στη Λεωφόρο; Τα δύο γκολ, ένα από τον Βέλεθ στο 58′ και ένα από τον Λιβάι Γκαρσία στο 73′. Και τίποτα άλλο. Μηδέν ποιότητα. Μηδέν ανάπτυξη. ΜΗΔΕΝ ευκαιρίες. Δύο προπονητές ο ένας πιο φοβισμένος από τον άλλον. Και δύο ομάδες που με την εικόνα που έδειξαν… κακοποίησαν το ποδόσφαιρο.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Μπόλονι δεν είχε εκπλήξεις στο αρχικό του σχήμα. Από τη στιγμή που του έλειπε ο Σένκεφελντ έβαλε τους Πούγγουρα και Βέλεθ στην άμυνα, διατήρησε τον Μολό και τον Χουάνκαρ στα άκρα, το τρίγωνο στη μεσαία γραμμή είχε εξάρι τον Νιας και οχτάρια τους Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλο, ενώ στην επίθεση ήταν οι Ενγκμπακοτό (δεξιά), Καμπετσής (αριστερά) και Ιωανίδης στην κορυφή.

Συντηρητικά παρατάχθηκε η ΑΕΚ στη Λεωφόρο, με τον Χιμένεθ να επιλέγει δύο αμυντικούς μέσους (Κρίστιτιτς, Σιμάνσκι). Στην άμυνα ήταν οι Σβάρνας – Λόπες στα άκρα και οι Νεντελτσεάρου – Λάτσι στο κέντρο, ο Μάνταλος έπαιζε ως δεκάρι, οι Λιβάι Γκαρσία και Τάνκοβιτς στα άκρα και ο Ανσαριφάρντ στην επίθεση.

45 λεπτά κακοποίησης ποδοσφαίρου

Τι είδαμε στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι; Δύο ομάδες φοβισμένες. Δύο ομάδες εξαιρετικά στημένες στην αμυντική γραμμή τους, προσηλωμένες στην τακτική του πως να μην δεχτούν γκολ και να μην αφήνουν χώρους στον αντίπαλο. Και από ποδόσφαιρο; Κακοποίηση του αθλήματος. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε άμυνα από τη μέση και πίσω και εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο προκαλούσε θλίψη. Θύμιζε – χωρίς υπερβολή – εικόνα μικρής ομάδας.

Άφηνε την μπάλα στην ΑΕΚ, αμυνόταν, έψαχνε με μεγάλες πάσες τους τρεις στην επίθεση. Δίχως το παραμικρό αποτέλεσμα. Η δε ΑΕΚ; Είχε την μπάλα στην κατοχή της και δεν ήξερε τι να την κάνει. Γκαρσία και Τάνκοβιτς δεν είχαν χώρο για να κινηθούν και δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ο Ανσαριφάρντ γύριζε μέχρι το κέντρο για να πάρει την μπάλα και τα… έβαζε με τους συμπαίκτες του και η Ένωση ήταν ό,τι πιο ακίνδυνο έχει περάσει φέτος από τη Λεωφόρο.

Από ευκαιρίες; Το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. Ένα σουτ του Μολό από τα 30 μέτρα που μπλόκαρε ο Αθανασιάδης και μια σέντρα σουτ του Σιμάνσκι στο 19′ που μπλόκαρε ο Διούδης ήταν οι δύο φάσεις που σε ένα… κανονικό παιχνίδι δεν θα γίνονταν ούτε απλή αναφορά.

Προβάδισμα από το… πουθενά με Βέλεθ

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε ούτε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Οι δυο προπονητές δεν προχώρησαν σε κάποια αλλαγή, συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, με έμφαση στην αμυντική λειτουργία και σε ένα παιχνίδι τακτικής και υπομονής. Μονάχα ένα στημένο ή ένα λάθος θα άλλαζε τα δεδομένα.

Και πράγματι. Μια στημένη μπάλα του Παναθηναϊκού στο 58′, ένα γέμισμα από τον Μαουρίσιο και ένα καταπληκτικό πλασέ του Βέλεθ που θύμισε… σέντερ φορ και έστειλε την μπάλα στο απέναντι παραθυράκι έδωσε στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα. 1-0 από το… πουθενά και ουσιαστικά στην πρώτη καλή στιγμή των πράσινων στο παιχνίδι. Είχαν και δεύτερη, στο 69′, από ατομική ενέργεια του Καμπετσή και σουτ που έφυγε λίγο άουτ, αλλά μετά επήλθε… δικαιοσύνη.

Ένα λάθος της άμυνας και γκολ ο Γκαρσία

Ποια ήταν η δικαιοσύνη; Να μην βγει νικητής από το συγκεκριμένο ντέρμπι. Πολλές φορές συνηθίζουμε να λέμε πως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα σε ένα ματς θα ήταν η ισοπαλία. Εδώ βρίσκει την εφαρμογή του.

Στο 73′ στη μοναδική φορά που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε ανισορροπία αμυντικά, ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε σε τετ α τετ, καθυστέρησε, προσποιήθηκε και έχασε την μπάλα, αλλά ο Χουάνκαρ του τη… χάρισε ξανά. Έδιωξε στα πόδια του και ο Λιβάι με δεξί πλασέ από τη μικρή περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.

Αν θα άλλαζε το σκορ μέχρι το τέλος; Ο Μπόλονι, που υποτίθεται ήθελε τη νίκη, έκανε τις πρώτες κινήσεις του από τον πάγκο στο 78′ και στο 85’… θυμήθηκε τον Βιγιαφάνιες. Ο Χιμένεθ έδειξε να μην ασχολείται από εκεί και έπειτα να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Του αρκούσε το 1-1 και το συν 3 στη βαθμολογία. Σε ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί… αύριο το πρωί.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιας, Αλεξανδρόπουλος (85′ Βιγιαφάνιες), Μαουρίσιο, Ενγκμπακοτό (78′ Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής, Ιωαννίδης ( 78′ Καρλίτος).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία, Τάνκοβιτς (53′ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (91′ Χριστόπουλος).

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024