Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Birkenstock πουλήθηκε σε εταιρεία που υποστηρίζεται από την LVMH

H Birkenstock πουλήθηκε σε εταιρεία που υποστηρίζεται από την LVMH

Η Birkenstock πούλησε το μεγαλύτερο μερίδιο της στην L Catterton, μια ιδιωτική εταιρεία μετοχών που υποστηρίζεται από τον πολυτελή όμιλο της Bernard Arnault, LVMH

Η Birkenstock πούλησε το μεγαλύτερο μερίδιο της στην L Catterton, μια ιδιωτική εταιρεία μετοχών που υποστηρίζεται από τον πολυτελή όμιλο της Bernard Arnault, LVMH. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του CNN, οι αδελφοί Christian και Alex Birkenstock, μέλη της ιδρυτικής οικογένειας υποδημάτων, θα διατηρήσουν ένα μειοψηφικό μερίδιο.

Η εταιρεία Arnault έχει επίσης κατατάξει τη Financière Agache, μια εταιρεία χαρτοφυλακίου που ελέγχεται από τον Όμιλο Arnault, για τη χρηματοδότηση της Birkenstock. «Στην L Catterton και τη Financière Agache δεν βρήκαμε μόνο μετόχους, αλλά και συνεργάτες για την επίτευξη των παγκόσμιων φιλοδοξιών μας για ανάπτυξη», δήλωσε ο CEO της Birkenstock Oliver Reichert στο CNN. Αν και ο Reichert αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες της συμφωνίας, οι Financial Times αναφέρουν ότι η αποτίμηση της εταιρείας ανέρχεται σε 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. «Η Birkenstock ιδρύθηκε πριν από σχεδόν 250 χρόνια και έχει εξελιχθεί σε μία από τις λίγες εμβληματικές μάρκες στη βιομηχανία υποδημάτων», ανέφερε η Arnault σε μια δήλωση.

Όταν η Birkenstock έγινε high fashion

Πράγματι, η Birkenstock σημείωσε αύξηση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χάρη στον άνετο σχεδιασμό των υποδημάτων της, τα οποία είναι ιδανικά τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Ένα πλήθος συνεργατών σχεδιαστών με τους Proenza Schouler, Valentino, KITH και Stussy επέτρεψε επίσης στην επωνυμία υποδημάτων να διεκδικήσει θέση στον πολυτελή χώρο μόδας αλλά και να καθιερωθεί στο streetwear.

Τον Ιούλιο του 2020, η παγκόσμια πλατφόρμα μόδας Lyst ανέφερε ότι το κλασικό σανδάλι της Αριζόνα της εταιρείας ήταν το πιο περιζήτητο γυναικείο προϊόν του Q2.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024