Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
6 τρόποι για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας

6 τρόποι για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας

Οι καθημερινές συνήθειες που θα δώσουν ώθηση στον μεταβολισμό σας και θα σας βοηθήσουν να βρείτε ισορροπία.

Ο περίφημος μεταβολισμός, για τον οποίο ακούτε και διαβάζετε τόσα, είναι ο ρυθμός με τον οποίο το σώμα σας καίει θερμίδες και μετατρέπει αυτό που τρώτε σε ενέργεια που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση των σωματικών σας λειτουργιών.

Αν και ο μεταβολισμός είναι μια φυσική διαδικασία, επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις συνήθειές σας. Ορίστε λοιπόν οι καθημερινές συνήθειες που θα δώσουν ώθηση στον μεταβολισμό σας και θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος με μεγαλύτερη ευκολία.

Καθημερινές συνήθειες για γρήγορο μεταβολισμό

Βάλτε τα βάρη στη fitness ρουτίνα σας

Για να ενεργοποιήσετε και να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε τη γυμναστική. Η σωματική άσκηση αυξάνει την καύση θερμίδων αλλά και τη μυϊκή μάζα, η οποία συνδέεται άμεσα με τον μεταβολισμό σας.

Καθώς μεγαλώνετε, χάνετε μυϊκή μάζα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατίζετε με μεγαλύτερη δυσκολία. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος της μυϊκής μάζας στη λειτουργία του μεταβολισμού. Φροντίστε να συνδυάζετε τις αερόβιες προπονήσεις, όπως το περπάτημα, με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με βάρη.

Καταναλώστε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα

Η πρωτεΐνη ενισχύει την καύση λίπους, αυξάνοντας τη θερμογένεση (η δαπάνη ενέργειας που χρειάζεται για την πέψη των θρεπτικών συστατικών) και επιφέροντας γρηγορότερα το αίσθημα κορεσμού. Παράλληλα, η πρωτεΐνη θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε και να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα. Δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσετε μια πρωτεϊνική δίαιτα, φροντίστε όμως να συμπεριλαμβάνετε μια πηγή πρωτεΐνης σε κάθε σας γεύμα.

Σηκωθείτε από την καρέκλα

Η τακτική γυμναστική είναι απαραίτητη, ωστόσο δεν είναι πάντα αρκετή, καθώς αν περνάτε όλη την υπόλοιπη ημέρα σας καθιστοί, μπλοκάρετε τον μεταβολισμό σας. Η καθιστική στάση για μεγάλες χρονικές περιόδους επιβραδύνει τον μεταβολισμό και κατ’ επέκταση επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού σας να ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος, την αρτηριακή πίεση και να καταστρέφει το σωματικό λίπος.

Μην παραλείπετε το πρωινό

Δεδομένου ότι ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται όσο κοιμάστε, το πρωινό είναι απαραίτητο ώστε να τον «ξυπνήσετε» και να μπορέσετε να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φροντίστε το πρωινό σας να περιλαμβάνει πρωτεΐνες (π.χ. βρώμη με γάλα αμυγδάλου, βραστά αυγά ή μανιτάρια) και φυτικές ίνες (π.χ. φρούτα).

Φροντίστε να έχετε μικρά και συχνά γεύματα

Για να κρατήσετε τον μεταβολισμό σας ενεργοποιημένο, πρέπει να τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας με ενέργεια μέσα στην ημέρα. Τα μικρά γεύματα καταναλώνονται πιο συχνά, γεγονός που διατηρεί τον μεταβολισμό σας ενεργοποιημένο. Επίσης, όταν δεν έχετε «βαρύνει» από μεγάλα γεύματα, έχετε τη δυνατότητα να κινηθείτε πιο εύκολα, καίγοντας περισσότερες θερμίδες. Μάλιστα, σχετική έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που είχαν συχνά γεύματα (περισσότερα από 6 μέσα στην ημέρα), είχαν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος και υψηλότερη ποιότητα διατροφής.

Κάντε τον ύπνο προτεραιότητα

Όταν δεν έχετε κοιμηθεί αρκετά όχι μόνο είναι πιο πιθανό να νιώθετε λιγούρες για ανθυγιεινά τρόφιμα και γλυκά, αλλά παράλληλα επιβραδύνεται ο μεταβολικός σας ρυθμός, με αποτέλεσμα να αποθηκεύονται περισσότερες θερμίδες στο σώμα σας. Προσπαθήστε, λοιπόν, να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες κάθε νύχτα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024