Η Σκίπερ, ένα μικροσκοπικό κουταβάκι, έγραψε ιστορία, αφού έγινε το πρώτο σκυλάκι που κατάφερε να επιβιώσει παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε με έξι πόδια.

Η Σκίπερ, ένα ημίαιμο μπόρντερ κόλεϊ και αυστραλιανό ποιμενικό, γεννήθηκε στην κτηνιατρική κλινική Neel στην Πόλη της Οκλαχόμα… υπερπλήρως εξοπλισμένη:

Εκτός από έξι πόδια, το κουτάβι έχει δύο ουρές, δύο πυελικές περιοχές, δύο κατώτερα ουροποιητικά και δύο αναπαραγωγικά συστήματα, σύμφωνα με ανάρτηση του νοσοκομείου στο Facebook.

«Δεν νομίζω ότι θα καταφέρω να δω άλλο τέτοιο κουτάβι στη ζωή μου», δήλωσε ο κτηνίατρος, Δρ. Έβερετ στο τοπικό κανάλι KFOR. «Μπορώ να πω ότι είναι μοναδικός. Έχει τέσσερα πίσω πόδια, δύο μπροστινά, δυο ουρές, δυο πρωκτούς».


Σύμφωνα με την κλινική, η Σκίπερ πάσχει από συγγενείς διαταραχές που αποκαλούνται monocephalus dipygus και monocephalus rachipagus dibrachius tetrapus – εξ ου και ο… έξτρα εξοπλισμός.

Ευτυχώς, τα όργανα της Σκίπερ «φαίνονται να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, μπορεί να ουρήσει και να αφοδεύσει και είναι πολύ δυνατή», ανέφερε το νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι το χαριτωμένο κουτάβι «θηλάζει σωστά και μέχρι στιγμής αναπτύσσεται κανονικά».

Ο Έβερετ ανέφερε: «Κινείται όπως ένα υγιές κουτάβι. Αυτή τη στιγμή δεν παρατηρώ κανενός είδους συμπτώματα πόνου ή δυσφορίας».

Εξαιτίας της κατάστασής της, η Σκίπερ ενδέχεται να χρειαστεί φυσικοθεραπεία και βοήθεια με την κινητικότητά της καθώς θα μεγαλώνει.

«Με αυτό το κουτάβι, από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς ακριβώς συνδέονται τα πράγματα στο σώμα της ή πώς θα αναπτυχθεί στο μέλλον, δεν μπορούμε να ξέρουμε και για πόσο καιρό θα ζήσει», τόνισε ο Έβερετ. «Ίσως να έχει πολύ μικρότερο προσδόκιμο διαβίωσης σε σχέση με το μέσο κουτάβι».

Όμως προς το παρόν είναι χαρούμενη και υγιής.

«Είναι πολύ εντυπωσιακό και είναι μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για αυτή, αλλά και για όλα όσα μπορεί να μας μάθει».

Με πληροφορίες από People

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο