Ο Δημήτρης Αποστόλου δίνει τη δική του απάντηση με φόντο το ντόμινο καταγγελιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο χώρο του ελληνικού θεάματος.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Αποστόλου σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τις καταγγελίες στο χώρο της υποκριτικής και του θεάτρου, υποστηρίζοντας ότι όλα όσα ακούγονται το διάστημα αυτό με τις καταγγελίες δεν του ήταν άγνωστα.

«Αυτή τη στιγμή όμως φοβάμαι ότι γίνεται ένα γιουρούσι. Εκτονώνεται το πόπολο στην αρένα. Έχω δει πολλούς που βγαίνουν τώρα σαν κήνσορες και έχουν κάνει τερατώδη πράγματα, χειρότερα από αυτά που κατακρίνουν.

Υπάρχει μια εκνευρισμένη κοινωνία που θέλει να εκτονωθεί και να αποκαθηλώσει.

Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρές ιστορίες που μπορεί και να μην ακουστούν ποτέ.

Χρειαζόμαστε τώρα θεσμικά όργανα που να προστατεύσουν τα θύματα, αλλά και όλους τους υπόλοιπους από τον κιτρινισμό.

Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και να εντοπίσουμε το κακό, τους παραγωγούς του κακού και την αιτία του κακού και να περάσουμε στην επόμενη μέρα, που είναι πώς προστατεύεις θεσμικά. Τι σημαίνει “αρχειοθετώ μια σεξουαλική κακοποίηση”;

Με νομικά τερτίπια θα σκεπάσουν αυτό το χάλι; Έχουν οδηγηθεί άνθρωποι στην απόγνωση. Δεν γίνεται η κοινωνία να τα αντιμετωπίζει όλα αυτά σαν να διαβάζει εφημερίδα σε καφενείο.

Δεν είναι καφενείο οι ζωές που καταστράφηκαν, δεν είναι καφενείο οι καριέρες που χάθηκαν, δεν είναι καφενείο οι πληγές που δεν έκλεισαν».

Τον ρωτώ αν έστω και ενδόμυχα ανησύχησε μήπως κάποια στιγμή ακουστεί κάτι και γι’ αυτόν:

«Όχι, μωρέ… Σε αυτή τη δουλειά ουσιαστικά δύο ανθρώπους πλησίασα. Με τη μία είχα σχέση τρία χρόνια και την άλλη την παντρεύτηκα. Εγώ θέλω να καταγγείλω τον εαυτό μου για κακοποίηση!

Με έχω κακοποιήσει πάρα πολύ και κάποια στιγμή θα με καταγγείλω, αλλά δεν ξέρω σε ποιον φορέα θα το κάνω. Με έχω βασανίσει πάρα πολύ»!

Δεν τον ενδιαφέρει να πει κάτι ώστε να γίνει αρεστός και στα social media εκφράζεται ελεύθερα λέγοντας τη δική του αλήθεια και μόνο, κι ας εισπράττει αρνητικά σχόλια πολλές φορές.

Το ίδιο αληθινά απαντά και στην ερώτηση αν νιώθει οίκτο για κάποιους από τους φερόμενους ως δράστες καθώς στον χώρο του θεάματος όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.

«Για να φτάσει κάποιος σε τέτοιο σημείο σημαίνει ότι είναι προβληματικός και δεν γεννήθηκε προβληματικός, κάποιος τον έκανε προβληματικό. Όλα αυτά που ακούμε δείχνουν πραγματικά κακοποιημένες ψυχές. Ο οίκτος ανήκει σε όλους», απαντά στο περιοδικό Gala.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο