Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυροσβέστες έσωσαν χελωνίτσες από πυρκαγιά με… μάσκες οξυγόνου

Πυροσβέστες έσωσαν χελωνίτσες από πυρκαγιά με… μάσκες οξυγόνου

Ένας εκθεσειακός χώρος ζώων στο Οχάιο τυλίχτηκε στις φλόγες και δυστυχώς ορισμένα ζωάκια έχασαν τη ζωή τους

Πυροσβέστες από το Οχάιο κατάφεραν να σώσουν χελώνες από πυρκαγιά χρησιμοποιώντας ειδικά διαμορφωμένες μάσκες οξυγόνου για ζωάκια.

Το απόγευμα της Τετάρτης, πλήρωμα από την πυροσβεστική υπηρεσία της Μοντάνα ανταποκρίθηκε σε κλήση για φωτιά σε κτίριο του Turtle World της Μεντίνα.

Κατά την άφιξή τους, οι πυροσβέστες πληροφορήθηκαν ότι ο ιδιοκτήτης της εγκατάστασης είχε «πολλές χελώνες» στο εσωτερικό της, όπως έγραψε στο Facebook ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν ένα σβήσουν τη φωτιά και να απομακρύνουν περίπου 10 χελώνες, συμπεριλαμβανομένων και δύο που είχαν μεγάλο μέγεθος.

Για να καταφέρουν να τις διασώσουν, χρησιμοποίησαν μάσκες οξυγόνου που είναι «ειδικά σχεδιασμένες για να χρησιμοποιούνται σε ζώα» και τις αξιοποίησαν για να «παρέχουν θεραπεία» στις χελώνες.

Δυστυχώς, οι μισές εξ αυτών δεν κατάφεραν να επιβιώσουν, όπως δήλωσαν οι πυροσβέστες.

Η εγκατάσταση εξέδωσε ανακοίνωση για τη φωτιά την Πέμπτη:

«Το εσωτερικό της φάρμας έχει καταστραφεί από τον καπνό και τις φλόγες. Χάσαμε 7 χελώνες που ζούσαν εδώ, όμως 5 από τις 6 θαλάσσιες χελώνες επιβίωσαν και συμπεριφέρονται όπως θα πρέπει να συμπεριφέρονται οι θαλάσσιες χελώνες», έγραψε εκπρόσωπος του Turtle World.


Η ανάρτηση συνεχίζει λέγοντας: «Οι υπόλοιπες χελώνες, που ξεπερνούν τις 50, είναι σε χειμερία νάρκη ή ζουν στο υπόγειό μου. Είναι καλά και ανυπομονούν για την άνοιξη».

Σύμφωνα με την ανάρτηση, ο Τέρι «η μεγαλύτερη και γηραιότερη χελώνα του είδους Centrochelys sulcata, επιβίωσε από τη φωτιά και αυτή τη στιγμή δέχεται ιατρική περίθαλψη.

«Όλα είναι καλά και ο Θεός έχει τον έλεγχο», συνέχισε η ανάρτηση. «Σε σύγκριση με άλλα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή, το συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να είναι τραγικό για τα εμπλεκόμενα ζώα, αλλά από καμία άποψη δεν μπορεί να θεωρηθεί τραγωδία».

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024