Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τεντ Ρέγκλης: Από το trailer των

Τεντ Ρέγκλης: Από το trailer των «Παράσιτων», στο νέο σήριαλ του Mega

Ο ταλαντούχος συνθέτης έχει μιλήσει περισσότερο με την μουσική του, από ό, τι με τις λέξεις του

Ζει στου Γκύζη, ακούει και γράφει μουσική, ενημερώνεται γύρω από την διεθνή πολιτική, δουλεύει πολύ, μιλά λίγο. Έγραψε το soundtrack για το τρέιλερ της οσκαρικής ταινίας που λατρέψαμε:

Ο νεαρός μουσικοσυνθέτης και sound artist με εμπειρία στον κινηματογράφο εκτός από τη μουσική για το εντυπωσιακό τρέιλερ των «Παράσιτων»  με περισσότερες από 15 εκατομμύρια προβολές, έγραψε και το soundtrack της ελληνικής ταινίας «Απόστρατος».

Είναι γνωστός με το όνομα Ted, για το οποίο ο ίδιος έχει πει σε συνέντευξή του:  «Το Ted είναι ωραίο – και σα domain. Αντί να έβαζα Theodor ή Teo, προτίμησα αυτό. Και το κράτησα μετά, και στο facebook. Με παίρνανε άνθρωποι για δουλειά, συνεργάτες, μουσικοί, και με αποκαλούσαν με αυτό το όνομα. Κι έτσι έμεινε.»

Ο Ted Regklis κατάγεται από την Φθιώτιδα, όμως γεννήθηκε στην Κρήτη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με την μουσική από παιδί.

Όπως είχε πει πριν από δύο χρόνια σε συνέντευξή του στον Χαρίλαο Τρουβά: «Είμαι τυχερός γιατί όταν ήμουν πιτσιρικάς είχα ένα αρμονιάκι Casio και έπαιζα ό,τι άκουγα από την τηλεόραση, διαφημίσεις, και το είδαν οι δικοί μου και με γράψανε πιάνο. Αυτό ήταν τύχη. Και μετά εξελίχτηκε. Δεν ήμουν πολύ φαν της διαδικασίας του ωδείου, αλλά τουλάχιστον με κράτησε σε μία επαφή με τη μουσική και όσο μεγάλωνα έβλεπα ότι κατέφευγα εκεί σε όλες τις περιπτώσεις. Σε κάθε κατάσταση, η μουσική ήταν ο τρόπος που εκφραζόμουν.»

Όλες οι προσωπικές του δουλειές είναι digital και τον εμπνέουν θεματικές όπως ο θάνατος, η μοναξιά, η ανάγκη για απόδραση, η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική. Πώς αποτυπώνονται, όμως, όλα αυτά σε μουσικά θέματα χωρίς λόγια;

Ο Ted έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Η κύρια ασχολία του είναι μουσική για διαφημιστικά και ταινίες, ενώ συνεργάζεται και με τη Λυρική, παίζοντας πιάνο και κρουστά στη Σχολή Χορού. Στο ενεργητικό του έχει κάνει μια συνεργασία με τον Κώστα Ζάπα στο «Αγάπη αγάπη αγάπη».

Αναμένουμε να απολαύσουμε τον τρόπο με τον οποίο η μουσική του θα ντύσει το πολυαναμενόμενο σήριαλ του Mega.

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024