Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερωτική ξεπέτα : Τα οφέλη της στην ψυχολογία μας

Ερωτική ξεπέτα : Τα οφέλη της στην ψυχολογία μας

Κι όμως η ξεπέτα ή και αλλιώς το «one night stand» προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις

Ναι είναι γνωστό ότι όταν πηγαίνεις με διαφορετικούς συντρόφους, αυξάνονται και οι πιθανότητες να κολλήσεις σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (σε περίπτωση που σπάσει το προφυλακτικό ή δε γίνει η σωστή προεργασία με προφυλάξεις). Στην παρούσα φάση όμως θα αναφερθούμε στα οφέλη του περιστασιακού σεξ ή του σεξ μιας βραδιάς.

Οφέλη στην ψυχολογία

  • Ηρεμείς. Το σεξ ενεργοποιεί την παραγωγή μιας σειράς ορμονών τις ενδορφίνες, με αποτέλεσμα να νιώθεις ακόμη πιο χαρούμενη και χαλαρή.
  • Αυτοπεποίθηση. Αντικειμενικά το να κάνεις σεξ και να νιώθεις ότι ο άλλος σε ποθεί, ενισχύει την αίσθηση της αυτο-εικόνας σου.
  • Αυτογνωσία. Μέσω αυτών των εμπειριών μπαίνεις σε μια διαδικασία να αναγνωρίσεις πτυχές του εαυτού σου που δεν ήξερες καν.
  • Γνωριμίες. Έρχεσαι σε επαφή με άντρες που μπορεί να θες να κρατήσεις φιλική σχέση μαζί τους ή και να κάνετε «σταθερό σεξ» με τον καιρό.
  • Άσκηση. Το σεξ συνιστά μια σωματική άσκηση. Αυτή έχει τα προφανή οφέλη για την υγεία. Ενισχύεις και την αντοχή συν τοις άλλοις.
  • Ενδιαφέρον. Έχεις περισσότερη διάθεση γιατί ξέρεις ότι θα συναντηθείς με κάποιον και είσαι χαρούμενη που θα περάσεις ακόμη μια ωραία και παθιασμένη βραδιά.
  • Στερεότυπα. Περνάς σε μια φάση που αποδομείς τα σεξιστικά στερεότυπα ότι επειδή είσαι γυναίκα δεν πρέπει τάχα να κάνεις περιστασιακό σεξ.
  • Αποφασίζεις να περάσεις καλά με ένα άτομο που επίσης θέλει να περάσετε καλά. Το να είσαι ποθητή και να ποθείς παράλληλα κάποιον, είναι ένα από τα πιο υγιή συναισθήματα.
  • Εμπειρία ίσον γνώση. Αν στο μέλλον θελήσεις να κάνεις κυρίως σχέσεις, οι παρελθοντικές σου εμπειρίες στον ερωτικό τομέα, θα σε βοηθήσουν να ερμηνεύεις τους ανθρώπους καλύτερα. Θα καταλαβαίνεις πιο εύκολα πότε σου λέει ψέματα ο άλλος ή παριστάνει ότι θέλει σχέση για να κάνετε απλά σεξ.
  • Γνώση ίσον θέση. Θέση και στάση που θα ακολουθήσεις στη ζωή σου. Γνωρίζοντας πλέον τον ίδιο σου τον εαυτό, τόσο ως προς το πώς κοινωνικοποιεί τη σεξουαλικότητά του, όσο και ως προς ποια είναι τα όριά του, ο αλληλοσεβασμός κλπ.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024