Ένας καλλιτεχνικός θρύλος της Ιαπωνίας συνεργάζεται με την Στέλλα Μακ Κάρτνεϊ.

Η πιο μοδάτη αντισυμβατική συνεργασία

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, η ​​σχέση της μόδας με τους Ιάπωνες καλλιτέχνες περιστράφηκε σε μεγάλο βαθμό γύρω από τον Takashi Murakami, του οποίου οι απίστευτα επιτυχημένες συνεργασίες με τους οίκους Louis Vuitton και Supreme παραμένουν μερικές από τις πιο σημαντικές crossover τέχνης μόδας όλων των εποχών.


Αλλά τώρα, ένας από τους συγχρόνους του Murakami ξεκινά τη δική του συνεργασία μόδας για πρώτη φορά. Ο Yoshitomo Nara (Γιοσιτόμο Νάρα), ο οποίος ανέβηκε στο προσκήνιο του κινήματος της Pop Art της Ιαπωνίας τη δεκαετία του ’90, συνεργάζεται με τη Βρετανίδα σχεδιάστρια Στέλλα Μακ Κάρτνεϊ σε μια μικρή συλλογή που απεικονίζει μερικά από τα χαρακτηριστικά έργα τέχνης του.


Ο Nara είναι πιο γνωστός για τα σχέδιά του με φιγούρες με μεγάλα, εκφραστικά μάτια παιδιών και ζώων που με την πρώτη ματιά φαίνονται γλυκά και αθώα, αλλά συχνά περιέχουν απαίσια και απειλητικά μηνύματα. Αν και οι πίνακές του έχουν εκτεθεί σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έργα  του έχουν πωληθεί σε υψηλές τιμές σε δημοπρασίες, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης 24,9 εκατομμυρίων δολαρίων Knife Behind Back (μια ζωγραφική ένα θυμωμένο κοριτσάκι που κρατάει ένα μαχαίρι πίσω της) στο Χονγκ Κονγκ από τον οίκο Sotheby’s το 2019.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο