Ο σχεδιαστής μόδας Phillip Lim συνεργάστηκε με την βιομηχανική σχεδιάστρια Charlotte McCurdy για να δημιουργήσουν μαζί ένα φόρεμα από βιοπλαστικό, και συγκεκριμένα πούλιες από άλγη.

Οι μακρόστενες πούλιες από φύκια είναι ραμμένες πάνω σε μια βιοδιασπώμενη βάση από φυτικές ίνες, καθιστώντας έτσι το φόρεμα πλήρως απαλλαγμένο από παράγωγα πετρελαίου όπως είναι οι συνθετικές ίνες, οι βαφές και οι πλαστικές πούλιες που ρυπαίνουν το περιβάλλον.

«Η αειφορία στη μόδα δεν έχει να κάνει μόνο με φυσικά ή ανακυκλωμένα υφάσματα», δήλωσε McCurdy. «Εάν θέλουμε να μηδενίσουμε τις εκπομπές μας, πρέπει να σκεφτούμε πώς να αντικαταστήσουμε το 60% των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που κατασκευάζονται επί του παρόντος από ορυκτά καύσιμα».

Η συνεργασία είναι μέρος του πρότζεκτ One X One το οποίο φέρνει κοντά διάσημους σχεδιαστές μόδας με καινοτόμους της αειφορίας.

Τα βιοπλαστικά φύλλα που κατασκευάζει η McCurdy δημιουργούνται εκθέτοντας την άλγη σε θερμότητα, ενθαρρύνοντάς τη να «κολλήσει» προτού χυθεί σε ένα ειδικά κατασκευασμένο καλούπι για σκλήρυνση και στερεοποίηση.

Για να μιμηθεί την χαρακτηριστική λάμψη της κλασικής παραδοσιακής πούλιας η McCurdy έβαλε το υλικό σε ένα βαθύτερο καλούπι από γυαλί που μεταφέρει το ανακλαστικό του φινίρισμα στο τελικό προϊόν.

Κομμένες σε καμπύλο σχήμα οι πούλιες δημιουργούν ένα κυματιστό αποτέλεσμα σε όλο το μήκος του φορέματος θυμίζοντας φύκια που επιπλέουν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο