Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγαπηδάκη : Πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών για κακοποίηση προσφυγόπουλων - Τίποτα δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι

Αγαπηδάκη : Πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών για κακοποίηση προσφυγόπουλων – Τίποτα δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι

Η κ. Αγαπηδάκη ζήτησε τη διερεύνηση όσων έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων προσφυγόπουλων.

Υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατέθεσε η ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Η κ. Αγαπηδάκη ζήτησε τη διερεύνηση όσων έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας στον απόηχο δημοσιευμάτων για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων προσφυγόπουλων, από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ήρθα σήμερα στην Εισ. Πρωτ. για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων» δήλωσε η κ. Αγαπηδάκη προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι χωρίς διερεύνηση».

Υπενθυμίζεται, πως όπως ανέδειξε ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο Δημήτρης Λιγνάδης δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν είχε ερωτηθεί ο σκηνοθέτης για τις επισκέψεις των ανήλικων παιδιών είχε δηλώσει ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς.

Έπειτα από έρευνα για τον ισχυρισμό των γειτόνων, διαπιστώθηκε -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- ότι τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων μέσω κοινωνικού λειτουργού, είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρο του σκηνοθέτη. Από κάθε δομή πήγαιναν 3 – 4 ασυνόδευτα παιδιά και παρακολουθούσαν τα θεατρικά μαθήματα κατά την περίοδο 2017- 2018.

Έπειτα από επικοινωνία με τους φορείς, διαπιστώθηκε ότι πολλά παιδιά, αρνούνταν να ξαναπάνε στο θέατρο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν γιατί ήταν τόσο κατηγορηματική η άρνησή τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον πολλά από εκείνα τα παιδιά σήμερα ζουν στη Γαλλία.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024