Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Επιστροφή στην κανονικότητα σε τέσσερις μήνες – και εάν…

Βρετανία : Επιστροφή στην κανονικότητα σε τέσσερις μήνες – και εάν…

Ο Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε τον πολυαναμενόμενο «οδικό χάρτη» για την απεμπλοκή από τα σκληρά περιοριστικά μέτρα, που περιλαμβάνει τέσσερα στάδια, με διάστημα τουλάχιστον πέντε εβδομάδων ανάμεσά τους.

Επιστροφή της οικονομίας και της καθημερινής ζωής των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου στην πλήρη κανονικότητα σε τέσσερις μήνες, δηλαδή ως το τέλος Ιουλίου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα «στραβώσει» κάτι στο ενδιάμεσο και το σχέδιο θα εξελιχθεί ομαλά. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παρουσίασε τον πολυαναμενόμενο «οδικό χάρτη» για την μετά-Covid περίοδο.

Το πρώτο βήμα για την απεμπλοκή από το σκληρό lockdown που επιβλήθηκε στις 5 Ιανουαρίου θα γίνει, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τζόνσον, στις 8 Μαρτίου, με την επαναλειτουργία της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και το πράσινο φως σε πολύ περιορισμένες κοινωνικές συναθροίσεις. Από τη στιγμή εκείνη και μετά, θα υπάρξουν τέσσερα στάδια σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, ανάμεσα στα οποία θα μεσολαβεί διάστημα τουλάχιστον πέντε εβδομάδων και μία εξονυχιστική αξιολόγηση εκ μέρους των ειδικών.

Η απειλή παραμένει μεγάλη

«Η απειλή παραμένει μεγάλη», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή. Πρόσθεσε δε ότι «είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτά τα βήματα εξαιτίας της αποφασιστικότητας που επέδειξαν οι Βρετανοί πολίτες και της άνευ προηγουμένου επιτυχίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που έχει καταφέρει να εμβολιάσει περισσότερους από 17,5 εκατ. ανθρώπους».

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, στη χώρα έχουν καταγραφεί σχεδόν 130.000 νεκροί – ο πέμπτος μεγαλύτερος αριθμός παγκοσμίως – ενώ το πλήγμα στην οικονομία είναι το χειρότερο που έχει καταγραφεί εδώ και τρεις αιώνες!

Όσον αφορά τα ταξίδια εκτός Βρετανίας – κάτι που ενδιαφέρει άμεσα τους τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους και την Ελλάδα – δεν πρόκειται να επιτραπούν πριν τις 17 Μαΐου, το νωρίτερο. Παράλληλα, πάντως, η κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζει ένα σύστημα που θα επιτρέπει σε εμβολιασμένους να ταξιδεύουν συχνότερα.

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024