Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ελένη Βιτάλη και η παρέα της παρουσίασαν μια μαγική βραδιά στο MEGA

Η Ελένη Βιτάλη και η παρέα της παρουσίασαν μια μαγική βραδιά στο MEGA

Συγκινητικά λόγια από όλους για την μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού και κυρίως από τους σπουδαίους συνθέτης Σταμάτη Σπανουδάκη και Σταύρο Ξαρχάκο

Το «Σπίτι με το MEGA», η συνήθεια που έχει πια αγαπηθεί από όλους τους μουσικόφιλους Έλληνες παρουσίασε για ακόμα μια φορά μια παράσταση που σπάνια βλέπουμε στην τηλεόραση.

Η Ελένη Βιτάλη έκανε για μια βραδιά σπίτι της τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και μαζί με τους φίλους τους έφτιαξε το Σαββατόβραδό μας.

Γιώτα Νέγκα, Γιάννης Κότσιρας, Τάσος Σούκας, Ηρώ Σαΐα και Ιεροκλής Μιχαηλίδης, δέχτηκαν την πρόσκληση και όλοι μαζί θυμήθηκαν μεγάλες στιγμές από την δισκογραφία της Ελένη Βιτάλη αλλά και δικές τους επιτυχίες.

Συγκινητικά λόγια από όλους για την μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού και κυρίως από τους σπουδαίους συνθέτης Σταμάτη Σπανουδάκη και Σταύρο Ξαρχάκο.

Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν, αυτό που ξέρουν όλοι οι Έλληνες, ότι η Ελένη Βιτάλη εκτός από σπουδαία ερμηνεύτρια είναι και ένας άνθρωπος με ήθος που όλα αυτά τα χρόνια έχει υπηρετήσει την ελληνική μουσική με πάθος.

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: Η βαθυτέρη επικοινωνία που έχει με τα πράγματα είναι η ιδιαιτερότητά της

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης μιλάει για την σπουδαία Ελένη Βιτάλη και ερμηνεύει το «Άτακτη» του Μάρκου Βαμβακάρη.

«Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο αλλά η Ελένη Βιτάλη είναι πολύ μεγάλη τραγουδίστρια και μεγάλη ερμηνεύτρια. Γιατί υπάρχουν δύο εκδοχές του σπουδαίου τραγουδιστή. Η μία είναι οι φωνητικές δυνατότητες και το ηχόχρωμα και το άλλο είναι το ερμηνευτικό κομμάτι που είναι η εσωτερική προσέγγιση των τραγουδιών. Και τεράστια γκάμα. Αυτό νομίζω ότι είναι η Ελένη Βιτάλη ως τραγουδίστρια, μεγάλη. Ορισμένους ανθρώπους η φύση του έχει προικίσιε με κάτι εσωτερικό. Η βαθύτερη επικοινωνία που έχει με τα πράγματα και ψυχικά και πνευματικά η Ελένη είναι η μεγάλη της ιδιαιατερότητα και η ταυτότητά της» ανέφερε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Ο ηθοποιός στη συνέχεια είπε την «Άτακτη» του Μάρκου Βαμβακάρη και προλόγισε την ερμηνεία της Βιτάλη στο «Μακριά μου να φύγεις» του Πάνου Γαβαλά και του Κώστα Βίρβου.

Γιάννης Κότσιρας για Ελένη Βιτάλη: Η αλήθεια είναι το σημαντικότερο χάρισμα της

«Η Ελένη Βιτάλη είναι συνυφασμένη στη δική μου συνείδηση με το γνήσιο λαϊκό τραγούδι αλλά και με αυτό που λέμε ήθος στην ελληνική μουσική, κάτι το οποίο δεν είναι πολύ σύνηθες. Και μιλάω για το μουσικόήθος. Είναι μια σταθερή αξία. Ένας άνθρωπος που πιστεύει στους νέους και είναι πολύ γενναιόδωρη. Την αγαπώ πολύ» δήλωσε ο Γιάννης Κότσιρας για την Ελένη Βιτάλη.

Ο ίδιος συμπλήρωσε «Είναι πολύ σημαντικό για τους τραγουδιστές να είμαστε ειλικρινής πάνω στη σκηνή. Είναι η πρώτη διδάξασα σε αυτό. Η αλήθεια της είναι το σημαντικό χάρισμα της και προσωπικά και καλλιτεχνικά. Αυτό είναι που δεν έχει βάλει σε μια πολύ ξεχωριστή θέση στην δική μου καρδιά και σε πολλούς θαυμαστές της».

Ο Γιάννη Κότσιρας εξομολογήθηκε και την σημαντικότερη συμβουλή που έχει δώσει η ερμηνεύτρια: «Να μην βάζω ποτέ τον τραγουδιστή πάνω από το τραγούδι. Όσο απλό κι αν ακούγεται είναι ο σημαντικότερος δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει κανείς στο ελληνικό τραγούδι».

O δημοφιλής τραγουδιστής μαζί με την Ελένη Βιτάλη ερμήνευσαν την «Ξενιτιά μου» σε μουσική Ara Dinkjian και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου.

Γράμματα από καρδιάς

Ο Σταμάτης Σπανουδάκηςμ ο κορυφαίος έλληνας συνθέτης, έστειλε γραμμά στην ερμηνεύτρια το οποίο την άγγιξε πάρα πολύ.

«Να ξέρεις ότι σε αγαπάω πάντα, πάνω από τα ανθρώπινα. Σε χώρο μυστικό καρδιά μου σε ανταμώνω. Τα τραγούδια αλλά και οι ψαλμοί που έγραψα για σένα ήταν περισσότερο σεβασμός και αγάπη στο ταλέντο σου παρά σύνθεση ή στιχουργία. Αιστάνομαι από μακριά τον δύσκολο πνευματικό αγώνα σου και εύχομαι από βάθος καρδιάς και με ειλικρινή αγάπη όλες τις ευλογίες των αγγέλων του μεγάλου μας φίλου» έλεγε το γράμμα.

Η Ελένη Βιτάλη τραγόυδησε ένα ακόμα κομμάτι από την συνεργασία τους, το «Αυτά παθαίνει μάτια μου», και αυτό από τον δίσκο «Και μπήκαμε στα χρόνια».

«Ελένη μου, φαντάζομαι όλοι θα αναφέρονται στη φωνή σου και δεν έχουν άδικο. Όμως εγώ ποτέ δεν θα ξεχάσω το πώς μέσα από τα μάτια σου, το στόμα σου, τα δάχτυλα των χεριών σου, το κορμί σου, έβγαιναν και βγαίνουν αυτοί οι αρχέγονοι θαυμάσιοι ήχοι. Ελένη μου σ’ αγαπώ και μου λείπεις» είπε ο σπουδαίος μαέστρος.

Από την πλευρά της η Ελένη Βιτάλη ανέφερε: «Σταύρο μου, κύριες Ξαρχάκο θυμάμαι πάντα, είμαι πολύ συγκινημένη τώρα, όταν σε πιέζαμε λιγάκι, γιατί αυτό μαέστρο και έλεγες ‘υπάρχει λόγος’. Γιατί ότι κάνεις εσύ υπάρχει λόγος και είμαστε πολύ τυχεροί που σε έχουμε στην Ελλάδα. Να σε χαιρόμαστε Σταύρο, να σε χαιρόμαστε μαέστρο».

Αμέσως μετά καλεμένοι και Βιτάλη είπαν όλοι μαζί για αποφώνηση το εξαιρετικό «Ξενάκι» του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Χρήστος Θηβαίος: Η Ελένη Βιτάλη διδάσκει ακόμα εφηβεία

Την «Αγάπη» ή «Πόσο πολύ σ’ αγάπησα» όπως έχει γίνει γνωστό ερμήνευσε ο Χρήστος Θηβαίος στο μεγάλο αφιέρωμα του MEGA στην Ελένη Βιτάλη. Το τραγούδι ακούστηκε στην σειρά «Ο μεγάλος θυμός» του 1998.

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός είπε ακόμα τις μεγάλες του επιτυχίες «Ο Άμλετ της σελήνης» και «Δεν είμαι άλλος» σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους Μάνου Ελευθερίου.

«Το χαρακτηριστικό της Ελένη Βιτάλη πάνω στη σκηνή είναι το σύμπαν και τώρα πριν έρθω άκουσα με μεγάλη συγκίνηση το ‘Αι γαρούφαλλο μου’ και θυμήθηκα ότι με τέτοιου είδους ερμηνεία έμαθα και εγώ να τραγουδάω. Είναι μεγάλη μου τιμή που μου έδωσε να τραγουδήσω την Κιβωτό που είναι γραμμένο για τον γιό της» σημείωσε.

«Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ενθουσιάστηκε από τον τρόπο της να διδάσκει ακόμα… εφηβεία» τόνισε ο Χρήστος Θηβαίος.

«Όπου Ελένη Βιτάλη και Τάκης Σούκας, όπου Τάκης Σούκας και Ελένη Βιτάλη»

«Ο τραγουδιστής μεταφέρει τη μουσική έμπνευση του συνθέτη και την ποίηση του στιχούργου ή του ποιητή. Χρωστάω σε πάρα πολλούς ανθρώπους αυτό που γνωρίζετε. Ο άνθρωπος που μου έδωσε όμως το διαβατήριο και με τον δίσκο «Βάρα μου το ντέφι» είδα το όνομα μου πρώτο στην μαρκίζα και με έβαλε στην «Ταχεία» της επιτυχίας είναι ο Τάκης Σούκας. Δεν ξέρω τι θα γίνει αν δεν τον είχα γνωρίσει. Βρέθηκα σε αυτή την μεγάλη αγκαλιά και άνοιξαν όλες οι πόρτες για εμένα. Δεν υπάρχει ευχαριστώ που να χωράει αυτό που νιώθω για τον Τάκη Σούκα» είπε η Ελένη Βιτάλη.

«Όπου Ελένη Βιτάλη και Τάκης Σούκας, όπου Τάκης Σούκας και Ελένη Βιτάλη. Έτσι λεέι ο κόσμος, μας έχει ενώσει με τα τραγούδια που έχουμε γράψει και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Εγώ θα πω μόνο ίδιος ο δρόμος που μας δένει» είπε με τη σειρά του ο συνθέτης.

Ο ερμηνεύτρια τραγούδησε στη συνέχεια το «Πέρασε από ‘δω η Ελένη» σε στίχους Ελένης Φωτάκη.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024