Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πύλη Βρανδεμβούργου : Το αρχιτεκτονικό οικοδόμημα - σύμβολο επανένωσης ολόκληρης της Γερμανίας

Πύλη Βρανδεμβούργου : Το αρχιτεκτονικό οικοδόμημα – σύμβολο επανένωσης ολόκληρης της Γερμανίας

Η Πύλη του Βρανδεμβούργου είναι το πιο διάσημο ορόσημο του Βερολίνου. Ένα σύμβολο της διαίρεσης του Βερολίνου και της Γερμανίας κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, είναι πλέον ένα εθνικό σύμβολο ειρήνης και ενότητας

Η Πύλη του Βρανδεμβούργου είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία του Βερολίνου – ένα ορόσημο και σύμβολο όλα σε ένα με πάνω από διακόσια χρόνια ιστορίας.

Ιστορικότητα

Ένα πρώην σύμβολο της διαιρεμένης πόλης, προσέλκυσε τους επισκέπτες που ανέβαιναν μια πλατφόρμα παρατήρησης για να ρίξουν μια ματιά στον κόσμο πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα, στην άλλη πλευρά της άγονης «λωρίδας θανάτου» που χώριζε τo Ανατολικό από το Δυτικό Βερολίνο , γεωγραφικά και πολιτικά.

Ήταν εδώ που στις 12 Ιουνίου 1987, ο Ronald Regan εξέδωσε την αυστηρή εντολή του στον αντίπαλο του ψυχρού πολέμου, προειδοποιώντας τον με τα λόγια: «Κύριε Γκορμπατσόφ – γκρεμίστε αυτό το τείχος!».

Η ομιλία που δόθηκε στους Δυτικούς Βερολινέζους ήταν επίσης ακουστική στην ανατολική πλευρά της Πύλης και απηχεί τα λόγια του Προέδρου von Weizsacker που μεταφράζονται ως: «Το γερμανικό ζήτημα είναι ανοιχτό όσο η Πύλη του Βρανδεμβούργου είναι κλειστή».

Η Πύλη του Βρανδεμβούργου έχει μετατραπεί σε σύμβολο ενότητας. Όταν η Γερμανία επανενώθηκε μετά την πτώση του Βερολίνου τον Νοέμβριο του 1989, η Πύλη του Βρανδεμβούργου επανήλθε γρήγορα ως σύμβολο ενότητας του Νέου Βερολίνου.

Ήταν ανοιχτή επίσημα στις 22 Δεκεμβρίου 1989 και 100.000 άτομα ήρθαν για να γιορτάσουν την περίσταση. Δυστυχώς, αυτό οδήγησε επίσης σε σοβαρές ζημιές στο μνημείο που έπρεπε να αποκατασταθούν και άνοιξε επίσημα μόνο στις 3 Οκτωβρίου 2002, σύμφωνα με το berlin.de.

Φώτο

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024