Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποιες διαφορές περιμένουμε από το φετινό καλοκαίρι

Ποιες διαφορές περιμένουμε από το φετινό καλοκαίρι

Το καλοκαίρι του 2021 αναμένεται να είναι ιστορικό για πολλούς λόγους

Το καλοκαίρι του 2021 αναμένεται να είναι ιστορικό

Μετά από μήνες αύξησης των θανάτων και λοιμώξεων, οι περιπτώσεις COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώνονται ακόμη πιο έντονα από ό, τι προέβλεψαν οι ειδικοί. Αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και τα ποσοστά σοβαρής ασθένειας και θανάτου θα πέσουν ακόμη πιο γρήγορα από τα περιστατικά, καθώς οι πληθυσμοί υψηλού κινδύνου εμβολιάζονται. Ακόμη και ακαδημαϊκοί που έχουν περάσει την πανδημία με δυσοίωνες προειδοποιήσεις έχουν μετατοπίσει τον τόνο τους καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού μεγαλώνουν.

Ο πόνος που προκαλείται από τον ιό διέφερε πολύ από την τοποθεσία, τη φυλή και την τάξη, αλλά μια παγκόσμια πανδημία μπορεί να ενώσει τον κόσμο σε μια κοινή τραγωδία. Περίοδοι έντονης δυσκολίας μερικές φορές ακολουθούνται από μοναδικές στιγμές συλλογικής κάθαρσης ή αφύπνισης. Η γρίπη του 1918 που στοίχισε την ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους, έφερε μια νέα απειλή στο σύγχρονο 2021. Για μερικούς, το καλοκαίρι του 2021 θα μπορούσε να «προκαλέσει» αυτό του 1967.

The long American summer

Εν ολίγοις, το καλοκαίρι θα μπορούσε να γίνει… αποκαλυπτικό. Η δραματική αλλαγή της πορείας και του τρόμου των ειδήσεων θα μπορούσε να δώσει την αίσθηση ότι η πανδημία έχει τελειώσει.

Το προσδόκιμο ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τώρα ένα έτος μικρότερο από ό, τι πριν από την COVID-19. Καμία άλλη χώρα δεν υπέφερε τόσο πολύ από θάνατο και ασθένεια, ταυτόχρονα. Αλλά για όλες τις αποτυχίες που οδήγησαν σε αυτό το σημείο, οι ΗΠΑ φαίνεται τελικά να αντιμετωπίζουν κάποια προστατευτικά αποτελέσματα σε επίπεδο πληθυσμού. Λόγω των ελάχιστων και δοκιμαστικών προσπαθειών, ο κύριος ερευνητής Jeff Shaman είπε, ο πραγματικός αριθμός λοιμώξεων στις ΗΠΑ ήταν πιθανότατα περίπου πέντε φορές υψηλότερος από ό, τι αναφέρθηκε. Αυτό θα σήμαινε ότι περίπου ένας στους τρεις Αμερικανούς έχει ήδη μολυνθεί από το SARS-CoV-2.

Κάτω οι μάσκες

Αυτό δεν αλλάζει το στόχο του εμβολιασμού όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων, αλλά σημαίνει ότι ενώ τα εμβόλια κυκλοφορούν, τα ποσοστά μετάδοσης θα πρέπει να μειωθούν πολύ πιο γρήγορα από ό, τι εάν ο πληθυσμός ήταν εντελώς ευαίσθητος στον ιό.

Σε ορισμένα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών που έχουν πληγεί πολύ σκληρά από τον ιό, οι αριθμοί δίνουν την αίσθηση ότι – εάν ο εμβολιασμός συνεχίσει με ταχύ ρυθμό – το χειρότερο είναι πίσω μας σε αυτές τις περιοχές. Στη Βόρεια και Νότια Ντακότα, όπου οι ηγέτες ήταν απρόθυμοι να απαιτήσουν προληπτικά μέτρα, το κατά κεφαλήν θάνατο είναι περίπου 34% υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο και το 13% του πληθυσμού είχε επιβεβαιωμένη περίπτωση. «Αυτό σημαίνει πιθανώς ότι 60 ή 65 τοις εκατό του πληθυσμού έχει μολυνθεί εκεί», είπε ο Shaman. Πράγματι, στην Βόρεια Ντακότα έχουν παρατηρήσει σχετικά λίγες περιπτώσεις φέτος το χειμώνα, ακόμη και ενώ οι περισσότερες πολιτείες από τις ΗΠΑ είδαν μια τρομακτική αύξηση. Η εντολή υποχρεωτικής μάσκας του κράτους έληξε πριν από ένα μήνα. Τις τελευταίες έξι ημέρες, η πολιτεία έχει αναφέρει μηδενικούς θανάτους COVID-19.

Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να κάνει το καλοκαίρι ιστορικό για την Αμερική

Αυτό το καλοκαίρι θα μπορούσε να προκαλέσει τον εορτασμό, όχι μόνο που κατάφερε να περάσει μέσα από αυτόν τον άθλιο χειμώνα, αλλά έχοντας δημιουργήσει ένα σύστημα που μπορεί να τερματίσει αυτήν την πανδημία – και να σταματήσει την επόμενη. Θα μπορούσε να γίνει όταν διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί καμία πληγή αυτού του μεγέθους. Αλλά μπορούμε να το κάνουμε αυτό;

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024