Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το savoir vivre των τηλεδιασκέψεων

Το savoir vivre των τηλεδιασκέψεων

Τι να κάνεις και τι να αποφύγεις στο Zoom.

Η πανδημία μας έκλεισε αναγκαστικά στο σπίτι και πάρα πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες μεταφέρθηκαν στο ψηφιακό περιβάλλον. Οι τηλεδιασκέψεις στο Zoom και σε παρόμοιες εφαρμογές έγιναν ξαφνικά μέρος της ζωής μας.

Καθώς οι περισσότεροι από δεν είμασταν προετοιμασμένοι για την νέα κανονικότητα έχουμε προσπαθήσει να προσαρμοστούμε όπως μπορούμε αλλά κάνουμε ακόμη λάθη.

Παρακάτω ακολουθούν συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε και τι να αποφεύγουμε στις τηλεδιασκέψεις που συμμετέχουμε.

Η προετοιμασία

Προσπαθήστε τα είστε online τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα της συνάντησης ώστε να έχετε χρόνο να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα. Προσέξτε το ντύσιμό σας όχι μόνο στην πάνω μεριά αλλά και στη κάτω καθώς ποτέ δεν μπορεί να προβλέψει κανείς αν θα χρειαστεί να σηκωθείτε.

Ελέγξτε από πριν την ποιότητα της σύνδεσης σας

Τα περισσότερα προβλήματα στις τηλεδιασκέψεις προκύπτου από την ποιότητα της ίδιας της κλήσης. Πριν ξεκινήσει ανοίξτε λίγο την κάμερα σας για να δείτε ότι όλα είναι εντάξει. Ελέγξτε αν είναι σωστή η γωνία και ο φωτισμός καθώς και τι γίνεται στo background.

Ιδιαίτερη σημαντική είναι η ποιότητα του ήχου. Ειδικά για τα λάπτοπ πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι η ποιότητα του ενσωματωμένου μικροφώνου είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αρκετά χαμηλή. Δοκιμάστε την πριν με κάποιον φίλο σας ή χρησιμοποιήστε ακουστικά με μικρόφωνο.

Οιοσδήποτε τσεκάρετε τη σύνδεση σας στο ίντερνετ. Μπορείτε να το κάνετε μέσω του speedtest.net ( αν είναι κάτω από 20 megabits το δευτερόλεπτο, τότε μάλλον θα έχετε πρόβλημα).

Ναι, χρειάζεται να έχετε την κάμερα ανοιχτή

Μπορεί να μην έχετε όρεξη να σας δουν. Να είστε βολεμένοι με το ξεχειλωμένο φούτερ. Παρόλα αυτά είναι αγενές να έχετε κλειστή την κάμερά σας όταν όλοι οι υπόλοιποι την έχουν ανοιχτή.

Το mute είναι αναγκαίο για τα ομαδικά meetings

Βάλτε σε σίγαση το μικρόφωνό σας όταν παίρνετε μέρος σε ομαδική συνομιλία για να αποφύγετε τους ανεπιθύμητους θορύβους στη κουβέντα. Στη συνέχεια, όταν είναι σειρά σας να μιλήσετε πατήστε unmute.

Χρειάζονται όρια

Παιδιά, γατιά, σκυλιά καλό θα ήταν να μην εμφανίζονται στις επαγγελματικές μας συναντήσεις. Αν υπάρχει δυνατότητα βρείτε ένα ήσυχο μέρος στο σπίτι και κλείστε τη πόρτα. Σε κάθε περίπτωση ενημερώστε τους υπόλοιπους ενοίκους ότι τα επόμενα λεπτά θα βρίσκεστε σε meeting.

Μην κοιτάτε το κινητό σας

Όπως σε ένα κανονικό meeting θα ήταν αγενές να κοιτάτε το κινητό σας, το ίδιο ισχύει και για τις τηλεδιασκέψεις. Αποφεύγετε το multitasking και κάντε τους συνομιλητές σας να αισθανθούν ότι τους δίνεται την απαραίτητη προσοχή (ακόμα και αν αυτό σημαίνει το γνωστό πλέον παγωμένο χαμόγελο προς το πουθενά).

Ποιος κλείνει την πόρτα;

Αν είστε ο διοργανωτής της τηλεδιάσκεψης φροντίστε να βγείτε τελευταίος από αυτή, αφού αποχαιρετήσετε τους καλεσμένους σας.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024