Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
MeToo : Ακόμη δυο καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από τον γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη

MeToo : Ακόμη δυο καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από τον γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη

Σύμφωνα με τη δικηγόρο ενός από τα θύματα, οι υποθέσεις έχουν ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης

Δεν έχουν τέλος οι σοβαρότατες καταγγελίες που συγκλονίζουν σύσσωμο τον χώρο της τέχνης, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

H δικηγόρος του 40χρονου, σήμερα, Βασίλη, o οποίος χθες συντάραξε το πανελλήνιο με την τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» στον Alpha με την Ελεονώρα Μελέτη, περιγράφοντας τη σεξουαλική του κακοποίηση από γνωστό σκηνοθέτη-ηθοποιό από την ηλικία των 15 ετών και για τέσσερα χρόνια, αποκάλυψε ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Η Μαρία Κούρτεση μιλώντας στο newsit τόνισε πως έρχονται εξελίξεις.

«Η δικογραφία είναι ζωντανή και δρομολογούνται άμεσα εξελίξεις. Υπάρχουν άλλα δύο παιδιά που σήμερα είναι 23 και 21 ετών αντίστοιχα. Αφορούν στην περίοδο 2014 και 2017. Τα στοιχεία έχουν δοθεί ήδη στον εισαγγελέα. Τα αδικήματα του βιασμού και της αποπλάνησης που αναφέρουν τα δύο παιδιά είναι αδικήματα που δεν παραγράφονται. Τα παιδιά αυτά ήρθαν στο γραφείο μου και ανάφεραν τα περιστατικά. Ο ένας έχει υποστεί βιασμό. Θα καταθέσουν ως μάρτυρες για περιστατικά που αφορούσαν τους ίδιους αλλά ο εισαγγελέας θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη διαδικασία. Η διαδικασία ήδη κινείται κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Μέχρι στιγμής, στα χέρια του ανθρώπου που ο 40χρονος σήμερα Βασίλης κατηγορεί για βιασμό, δεν έχει φτάσει η μήνυση που έχει καταθέσει εδώ και εβδομάδες.

Η Μαρία Κούρτεση, μιλώντας νωρίτερα στο στην εκπομπή «Ευτυχείτε» στο Open, εξήγησε το γιατί. «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν φτάνει στον κατηγορούμενο η μήνυση έτσι απλά. Η μήνυση για να φτάσει στον φερόμενο ως δράστη θα πρέπει ο εισαγγελέας να την πάρει στα χέρια του να μελετήσει τα στοιχεία δηλαδή έγγραφα, μαρτυρίες, μάρτυρες και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία μιας προκαταρκτικής εξέτασης τότε καλείται ο μηνυόμενος. Διότι ο μηνυόμενος και οποιοσδήποτε μηνυόμενος προκειμένου να απολογηθεί θα πρέπει να έχει τα πλήρη στοιχεία μιας δικογραφίας. Το αυτεπάγγελτο είναι μία αόριστη νομική έννοια. Πρέπει να είναι επίσημη είναι μία μήνυση με καταγγελία που γίνεται στον επίσημο φορέα».

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024