Ό,τι και να λέμε για την πανδημία, το μόνο σίγουρο είναι ότι μας έχει χαρίσει… μοναδικές εικόνες.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη γυναίκα που ποδοπατούσε τις μάσκες στο Σύνταγμα ή τον διαδηλωτή με την μάσκα προβάτου;

Αυτή τη φορά, οι εικόνες δεν προέρχονται από την Αθήνα, αλλά από την Πελοπόννησο, και μπορούμε να τις απολαύσουμε με λιγότερα νεύρα αφού -αν μη τι άλλο- οι διαδηλωτές δεν αρνούνται την ύπαρξη κοροναϊού, απλώς δεν πιστεύουν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίον της πανδημίας είναι τα κατάλληλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, λοιπόν, σε διαμαρτυρία προχώρησαν χθες πολίτες στο κέντρο της Πάτρας φορώντας μάλιστα σύρματα στο κεφάλι τους.

Διήλθαν από τις σκάλες Αγίου Νικολάου τη Ρήγα Φεραίου και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης. Η διαμαρτυρία τους προκάλεσε απορία σε όσους βρίσκονταν στο κέντρο.

Η διαμαρτυρία αφορούσε στα μέτρα κατά της πανδημίας, ωστόσο όπως διευκρίνισαν, δεν επιθυμούν να καταργηθούν τα μέτρα, απλά υποστηρίζουν ότι αυτά που έχουν ληφθεί, είναι εξουθενωτικά τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία, ενώ επιβαρύνουν τις ανθρώπινες σχέσεις και την κοινωνικοποίηση.

Τα μηνύματα που επικοινώνησαν μεταξύ άλλων ανέφεραν: Δημοκρατία εκτός λειτουργίας. Δεν τρώω σανό.

Για τη χθεσινή διαμαρτυρία αναφέρουν:

«Μια φορά κι έναν καιρό…. Κάποιος έβαλε έναν βάτραχο σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό κι άρχισε σιγά-σιγά να ανεβάζει τη θερμοκρασία.

Στους 30ο ο βάτραχος ήταν πολύ ευχαριστημένος. Και άραξε να απολαύσει το χλιαρό του μπάνιο. Όταν το νερό έφτασε στους 45ο ο βάτραχος ενοχλήθηκε λίγο αλλά συνήθισε γρήγορα και συνέχισε το μπάνιο του.

Στους 60ο ο βάτραχος άρχισε να δυσανασχετεί και χρειάστηκε λίγος κόπος παραπάνω να συνηθίσει την καινούρια αλλαγή, αλλά και πάλι τα κατάφερε. Έτσι, η θερμοκρασία έφτασε τελικά στους 100ο όμως ο βάτραχος εξαντλημένος από τη συνεχή προσπάθεια να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του δεν μπόρεσε να βγει από την κατσαρόλα και τελικά έβρασε.

Τι θα είχε γίνει όμως αν το βάτραχο τον είχε πετάξει κατ’ ευθείαν σε βραστό νερό; «Είμαστε «εγώ», «εσύ», «ο καθένας»» Πήδα από την κατσαρόλα!… Υ.Γ. Κατά τη διάρκεια της δράσης τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας (μάσκες, απαιτούμενες αποστάσεις)».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο