Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Μαρία Σολωμού για την συνεπιμέλεια: «Και οι δύο γονείς έχουν ευθύνες»

Η Μαρία Σολωμού για την συνεπιμέλεια: «Και οι δύο γονείς έχουν ευθύνες»

Η ηθοποιός δηλώνει υπέρ της συνεπιμέλειας και φέρνει ως παράδειγμα την προσωπική της εμπειρία.

Την άποψή της για το σημαντικό θέμα της αναθεώρησης του Οικογενειακού Δικαίου και της συνεπιμέλειας των παιδιών από τους δύο γονείς μίλησε η ηθοποιός Μαρία Σολωμού.

Η ίδια δηλώνει υπέρ της συνεπιμέλειας με την προϋπόθεση «να είναι κάτι στο οποίο συμφωνούν και οι δύο γονείς».

Η ηθοποιός φέρνει ως παράδειγμα την προσωπική της εμπειρία. Ο 15χρονος γιος της, Αλέξανδρος, τα δύο τελευταία χρόνια ζει με τον πατέρα του, επίσης ηθοποιό Μάριο Αθανασίου, και τη νέα του οικογένεια.

«Ήταν μια απόφαση που πήραμε όλοι μαζί και βέβαια ρώτησα 150 φορές το ίδιο το παιδί», λέει η ίδια, εξηγώντας ότι όλα έτσι κι αλλιώς γίνονται και πρέπει να γίνονται με γνώμονα το καλό του παιδιού.

«Το έλεγα στο Μάριο από όταν ο γιος μας ήταν παιδί, μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Όταν έρθει η εφηβεία θα στον στείλω». Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση», λέει η ίδια.

«Σκέφτηκα πάρα πολύ, πραγματικά με βασάνισε αν ο Αλέξανδρος στα 8,9,10 ένοιωσε ότι ο πατέρας του μένει με τα άλλα δύο παιδιά του κι εκείνος δεν μένει μαζί τους. Αν ο Μάριος δεν είχε κάνει άλλη οικογένεια, δεν ξέρω αν θα το έκανα», αναφέρει.

Με τη μετακόμιση του παιδιού προέκυψε το αυτονόητο: «Άλλαξαν οι ρόλοι. Παλιά έπαιρνα εγώ το Μάριο σε πανικούς και του έλεγα «ο γιος μας το ένα και το άλλο» κι εκείνος ήταν ήρεμος. Στην πατέρα του πήγαινε και ήταν όλα τέλεια. Σαν να είναι φιλαράκια από το στρατό. Έπαιζαν, έτρωγαν σουβλάκια, τα γνωστά. Τώρα με παίρνει αυτός σε πανικό κι εγώ είμαι η ήρεμη. Οι ευθύνες του παιδιού ανήκουν και στους δύο γονείς» λέει η ηθοποιός.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024