Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν έχει χέρια, αλλά είναι μια υπέροχη μπαλαρίνα

Δεν έχει χέρια, αλλά είναι μια υπέροχη μπαλαρίνα

Η γενναία 16χρονη παραδίδει μαθήματα πραγματικής πίστης στον εαυτό μας και δύναμης ψυχής

Μια νεαρή μπαλαρίνα από τη Βραζιλία αποτελεί σύμβολο ανθρώπινης δύναμης και συναρπάζει τους χρήστες του Διαδικτύου με τη δύναμη ψυχής της και την γενναία της θηλυκότητα.

Όταν η μητέρα της Βιτόρια Μπουένο την πήγε στο πρώτο μάθημα μπαλέτου, ανησυχούσε για το αν η πεντάχρονη κόρη της θα κατάφερνε να προσαρμοστεί.

Έχοντας γεννηθεί χωρίς χέρια, το όνειρο της μικρής να γίνει χορεύτρια φάνταζε οδυνηρά μη ρεαλιστικό, ειδικά σε μια μικρή πόλη της Βραζιλίας, όπου η αναπηρία της προκαλούσε την περιέργεια και τα σχόλια των υπολοίπων.

«Ο κόσμος σχημάτιζε ουρές έξω από το σπίτι για να τη δει», λέει η μητέρα της Βάντα, 39 ετών, που δεν μπορεί να ξεχάσει την έλλειψη ευαισθησίας και διακριτικότητας των συμπολιτών της. «Σήκωναν τα μανίκια της για να κοιτάξουν».

Από αξιοπερίεργη, αξιοθαύμαστη

Όμως, η Μπουένο, 16 ετών σήμερα, είναι επικεντρωμένη στις πιρουέτες της και σε άλλες τεχνικές προκλήσεις της τέχνης της. Εκτός, άλλωστε, από μπαλέτο, χορεύει, επίσης, τζαζ και κλακέτες.

Τώρα πια, παρακολουθεί τακτικά τα μαθήματα στην ακαδημία μπαλέτου, στην πόλη της, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις. Χάρη στο ταλέντο της, εξάλλου, έχει αναδειχθεί σε αστέρι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς.

«Για εμένα, τα χέρια, είναι απλά μια λεπτομέρεια», λέει η ίδια, στο θέατρο όπου δίνει παραστάσεις. «Ακολουθώ με τα μάτια μου, σαν να βρίσκονταν εκεί».

Το να την παρακολουθεί κανείς να κινείται με άνεση στην ξύλινη σκηνή, σε απόλυτο συγχρονισμό με τις συναδέλφους της, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσει ότι χορεύει χωρίς χέρια. «Δεν νιώθω ότι τα χρειάζομαι καθόλου», σημειώνει.

Η Βιτόρια Μπουένο ξεκίνησε το μπαλέτο έπειτα από συμβουλή του ψυχοθεραπευτή της, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι η μικρή θα κατάφερνε να χορέψει.

Πέραν της εκπλήρωσης ενός ονείρου, η δύναμη και ευκαμψία που απέκτησε μέσω του χορού αποδείχθηκαν κρίσιμες για την Μπουένο, η οποία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει τα πάντα μόνη της. Από το να βουρτσίζει τα δόντια της έως να διαλέγει προϊόντα από το σούπερ μάρκετ, με τα πόδια της.

Υπάρχουν πράγματα που κάνει με τα πόδια της, τα οποία εγώ δεν μπορώ να κάνω με τα χέρια μου», λέει ο πατριός της, Χοσέ Κάρλος Περέιρα.

«Είμαστε περισσότερα από τις αναπηρίες μας, επομένως πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας», είναι το μήνυμα που στέλνει, χαμογελώντας πλατιά η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024