Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξαλλος πασίγνωστος ηθοποιός: Μείναμε δυο μέρες χωρίς ρεύμα και δεν είχαμε καμία ενημέρωση

Έξαλλος πασίγνωστος ηθοποιός: Μείναμε δυο μέρες χωρίς ρεύμα και δεν είχαμε καμία ενημέρωση

Μπορεί η επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» να μας έκανε να δούμε μια «άσπρη μέρα» και να έντυσε στα λευκά πολλές περιοχές στην Ελλάδα, ωστόσο στην Αττική και συγκεκριμένα στα βόρεια προάστια έφερε πολλά προβλήματα

Μπορεί η επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» να μας έκανε να δούμε μια «άσπρη μέρα» και να έντυσε στα λευκά πολλές περιοχές στην Ελλάδα, ωστόσο στην Αττική και συγκεκριμένα στα βόρεια προάστια έφερε πολλά προβλήματα.

Οι διακοπές σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση δυσκόλευσαν και συνεχίζουν να δυσκολεύουν πολλά νοικοκυριά που μετρούν πάνω από δυο 24ώρα χωρίς τα βασικά, δηλαδή ρεύμα και νερό.

Ένας από αυτούς τους ανθρώπους ήταν και ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας, ο οποίος μένει μαζί με τη σύζυγό του και συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Μαρίνα Γιώτη και την κόρη τους, στα βόρεια προάστια.

Ο κ. Κρομμύδας μίλησε για τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετώπισαν λόγω της κακοκαιρίας. Το σπίτι τους έμεινε για δυο μέρες χωρίς ρεύμα –και μια μέρα χωρίς νερό- και η μόνη πηγή θέρμανσής τους ήταν το τζάκι.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις έγιναν πριν επανέλθει η ηλεκτροδότηση στο σπίτι του.

«Είμαστε εδώ και δυο μέρες χωρίς ρεύμα. Σήμερα για να καταλάβεις φτιάξαμε φαγητό στο τζάκι και ψήσαμε καφέ στη χόβολη. Έχουμε γυρίσει πολλά πολλά χρόνια πίσω. Δεν είναι κακό, αλλά νομίζω ότι ο ρομαντισμός περνά σιγά σιγά. Θέλουμε να έρθουμε στην αρχική μας κατάσταση» είπε μιλώντας στην ιστοσελίδα znews.gr.

«Έχουμε διακοπή ρεύματος από προχθές και για μια μέρα δεν είχαμε και νερό. Είμαστε στα σύνορα Νέας Ερυθραίας και Εκάλης. Προσαρμοστήκαμε στην κατάσταση, αλλά η μόνη θέρμανση που είχαμε και έχουμε είναι το τζάκι. Ευτυχώς που είχα προνοήσει και είχαμε ξύλα, οπότε δεν μας έλειψε η ζέστη και μπορέσαμε να φτιάξουμε και φαγητό. Εγώ είμαι μαθημένος σε αυτά και είχα κρατήσει νερό σε κουβάδες και κάποια κεριά και φαναράκια για να έχουμε φως στο σπίτι. Ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά θα το διαχειριστούμε» συμπλήρωσε.

Τα πρακτικά προβλήματα

Όσον αφορά στα πρακτικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν ο κ. Κρομμύδας αποκάλυψε ότι λόγω της έλλειψης ρεύματος, δεν λειτουργούσε το ψυγεία του σπιτιού: «Το πρόβλημα ήταν το ψυγείο που αναγκαστήκαμε να βγάλουμε όλα τα τρόφιμα και να τα θάψουμε στο χιόνι για να μην χαλάσουν».

Αλλά και η αδυναμία της κόρης τους να παρακολουθήσει τα διαδικτυακά μαθήματα του σχολείου της: «Δυο μέρες χωρίς ρεύμα δεν μπόρεσε και η κόρη μας να παρακολουθήσει ούτε τα διαδικτυακά μαθήματα του σχολείου της. Να φανταστείς ότι κατεβαίνουμε στο αυτοκίνητο και φορτίζουμε τα κινητά μας».

Ο γνωστός συγγραφέας, ωστόσο, δεν έμεινε μόνο στην περίπτωση της οικογένειάς του και ανέφερε: «Υπάρχουν όμως, οικογένειες και άνθρωποι που υποφέρουν με αυτήν την κατάσταση. Υπάρχουν άνθρωποι με προβλήματα υγείας που μπορεί να μην είχαν προνοήσει ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Μιλούσα με έναν φίλο που δεν είχε τζάκι ή κάποια άλλη πηγή θέρμανσης στο σπίτι και έχουν παγώσει».

Ιδιαίτερα ενοχλημένος ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη με το ρεύμα μετά την κακοκαιρία: «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Δεν ξέρουμε ούτε πότε θα έρθει το ρεύμα, ούτε πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες. Δεν ήταν καλά προετοιμασμένοι. Το χιόνι που έπεσε ήταν πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Αττικής, αλλά η κατάσταση ξέφυγε και το να είμαστε τόσες μέρες χωρίς ρεύμα… Δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα. Δεν φταίνε τα πεύκα, δεν είχαν καθαρίσει τίποτα. Στα βόρια προάστια δεν έχουν ρεύμα πολλά νοικοκυριά και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη».

Η ανάρτηση της συζύγου του

Τέλος, και η σύζυγός του Μαρίνα Γιώτη με μια ανάρτησή της στα Social media αποκάλυψε πως αυτές τις μέρες εκτίμησε τα αυτονόητα: «Ξημερώματα Τετάρτης. Είμαστε δυο μέρες χωρίς ρεύμα και νερό. Συνειδητοποιήσαμε πόσα πράγματα στην καθημερινότητας μας εξαρτώνται από αυτά τα δυο βασικά αγαθά. Δεν είναι εύκολο, πόσο μάλλον αν έχεις ηλικιωμένους ή άρρωστους ανθρώπους να φροντίσεις. Η σκέψη μας είναι σε όλους εκείνους που εργάζονται και παλεύουν μέρες και νύχτες τώρα να ανοίξουν δρόμους, να κόψουν δέντρα, να επισκευάζουν ηλεκτροφόρα καλώδια, να φτάσουν σε όσους έχουν ανάγκη…»

Λίγη ώρα αργότερα, στα σχόλια της ανάρτησης, ενημέρωσε πως τελική ήρθε το ρεύμα, μετά από δύο μέρες.

Ξημερώματα Τετάρτης. Είμαστε δυο μέρες χωρίς ρεύμα και νερό. Συνειδητοποιήσαμε πόσα πράγματα στην καθημερινότητας μας…

Posted by Marina Gioti on Wednesday, February 17, 2021

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024