Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέτρα για την προστασία των κητών μετά τον εκβρασμό φάλαινας στον Πειραιά

Μέτρα για την προστασία των κητών μετά τον εκβρασμό φάλαινας στον Πειραιά

Οι ναυτικοί θα ενημερώνονται για τον κίνδυνο πρόσκρουσης

Σειρά μέτρων για την προστασία των απειλούμενων φυσητήρων και άλλων ειδών από συγκρούσεις με διερχόμενα πλοία στην Ελληνική Τάφρο προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελος. Κυριαζόπουλος, σε συνεργασία με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, εισάκουσε αιτήματα που υποβλήθηκαν από το WWF Ελλάς, το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» και το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων (IFAW).

Η παρέμβαση της WWF ήρθε μετά τον εκβρασμό νεκρής πτεροφάλαινας (το δεύτερο μεγαλύτερο ζώο του κόσμου μετά τη γαλάζια φάλαινας) δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η πτεροφάλαινα που βρέθηκε στη Φρεαττύδα χτυπήθηκε από πλοίο πριν ή μετά τον θάνατό της (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με αίτημα του υπουργείου Ναυτιλίας προς την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, εκδόθηκαν αγγελίες που ενημερώνουν τους ναυτιλλομένους για την ύπαρξη των θαλάσσιων θηλαστικών και τον κίνδυνο σύγκρουσης με πλοία.

O ακριβοθώρητος ζιφιός καταδύεται πιο βαθιά από οποιοδήποτε άλλο κήτος (Andrew J. Read)

Η Ελληνική Τάφρος, ένα τόξο που εκτείνεται από την Κεφαλονιά έως τη Ρόδο, είναι ένα από τα σημαντικότερα θαλάσσια ενδιαιτήματα της Ελλάδας και φιλοξενεί όχι μόνο φυσητήρες αλλά και ζιφιούς, τέσσερα είδη δελφινιών (κοινό, σταχτοδέλφινο, ζωνοδέλφινο, ρινοδέλφινο), μεγάπτερες φάλαινες, ψευδόρκες και μεσοπλόδοντες.

Το WWF Ελλάς, το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων χαιρετίζουν την πρωτοβουλία του υπουργείου και του ΝΕΕ. Η έκδοση σύστασης ενεργειών για να αποφεύγονται συγκρούσεις με θαλάσσια θηλαστικά είναι ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της απειλής, λένε οι οργανώσεις.

«Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα ελπιδοφόρο παράδειγμα καλής συνεργασίας του υπουργείου Ναυτιλίας, του ναυτιλιακού τομέα και των περιβαλλοντικών φορέων, η οποία προβλέπεται να συνεχιστεί και στο μέλλον» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024