Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Bitcoin μια ανάσα από τα 50.000 δολάρια

Το Bitcoin μια ανάσα από τα 50.000 δολάρια

H θεαματική πορεία των τελευταίων εβδομάδων πυροδοτήθηκε από την ανακοίνωση της Tesla ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο Bitcoin και ότι θα δέχεται πληρωμές με το κρυπτονόμισμα.

Το Bitcoin έφτασε την Τρίτη σε νέο ιστορικό υψηλό καθώς συνεχίζεται το ράλι από μεγάλους επενδυτές που αρχίζουν να παίρνουν σοβαρά τα ψηφιακά νομίσματα.

Η ισοτιμία του πρώτου και πιο γνωστού κρυπτονομίσματος εκτινάχθηκε στα 49.938 δολάρια, έχοντας σημειώσει άνοδο κατά 70% από την αρχή του έτους. Η θεαματική πορεία των τελευταίων εβδομάδων πυροδοτήθηκε από την ανακοίνωση της Tesla ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο Bitcoin και ότι θα δέχεται πληρωμές με το κρυπτονόμισμα.

Η κίνηση της Tesla ήταν το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς μεγάλων επενδύσεων που εκτόξευσαν το Βitcoin από το περιθώριο των οικονομικών στα γραφεία της Ουόλ Στριτ και τους ισολογισμούς μεγάλων εταιρειών, σχολιάζει το Reuters.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, το οποίο είχε σχεδόν μηδενική αξία πριν από μια δεκαετία, είναι γνωστό για τις ιλιγγιώδεις διακυμάνσεις της τιμής του, και πέρασε τα 20.000 δολάρια μόλις στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η άνοδός του παρασύρει και άλλα, λιγότερο γνωστά κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum που παραμένει κοντά στο ιστορικό υψηλό των 1.879 δολαρίων που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα.

Το Bitcoin δημιουργήθηκε το 2009 από τον μυστηριώδη Σατόσι Νακαμότο, του οποίου η ταυτότητα παραμένει άγνωστη μέχρι και σήμερα. Βασίζεται στην τεχνολογία του λεγόμενου blockchain, ένα είδος δημόσιας λίστας συναλλαγών.

Το PayPal δέχεται πλέον πληρωμές με Bitcoin και η Mastercard ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο, εξελίξεις που φέρνουν ευκαιρίες αλλά και ρίσκο.

Όπως σχολίασε στο Reuters ο Μάικ Ο’Ρουρκ, αναλυτής της JonesTrading, «καθώς το ψηφιακό νόμισμα γίνεται όλο και περισσότερο αποδεκτό είναι αναμενόμενο οι ρυθμιστικές αρχές να αρχίσουν να δίνουν προσοχή».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024