Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ρομπότ Ai-Da θα κάνει μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Ντιζάιν του Λονδίνου

Το ρομπότ Ai-Da θα κάνει μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Ντιζάιν του Λονδίνου

Η έκθεση θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «selfies» που έχει δημιουργήσει το ρομπότ.

H Ai-Da είναι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ-καλλιτέχνης στον κόσμο. Το ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2019 και τώρα ετοιμάζεται για την πρώτη του μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Ντιζάιν του Λονδίνου τον ερχόμενο Μάιο.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «selfies» που έχει δημιουργήσει το ρομπότ –ή έχει προγραμματιστεί να δημιουργήσει.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «η Ai-Da είναι μια σύνθετη προσωπικότητα που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών τεχνητών νοημοσύνων και προγραμμάτων, ρομποτική, σιλικόνη και ανθρώπινες επιρροές».

Η Ai-Da πήρε το όνομά της από την Ada Lovelace, την πρωτοπόρο μαθηματικό του 19ου αιώνα. Η τελευταία είναι γνωστή για το έργο που άφησε σχετικά με την Αναλυτική Μηχανή του Τσαρλς Μπάμπατζ. Η συνεισφορά της αυτή θεωρείται σήμερα από τους ιστορικούς ως το πρώτο πρόγραμμα υπολογιστών.

Και πως είναι λοιπόν η Ai-Da; «Μυστηριώδη μάτια στο χρώμα του φουντουκιού, υπέροχα χείλη- γεμάτα και πρησμένα, σαν καναπές»- κάπως έτσι την είχε περιγράψει ένας κριτικός τέχνης πριν λίγο καιρό προκαλώντας ανάμεικτα σχόλια.

Το σώμα και το πρόσωπο της Ai-Da έχουν διαμορφωθεί με το πρότυπο μιας νεαρής γυναίκας, αλλά τα ρομποτικά της χέρια θυμίζουν περισσότερο Terminator.

Η ίδια έχει κάνει και στο παρελθόν έκθεση ζωγραφικής, μικρότερης κλίμακας όμως, στο «Barn» στο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Το ρομπότ μπορεί να ολοκληρώσει ένα έργο της μέσα σε δύο ώρες. Μπορεί να σκιτσάρει ένα πορτρέτο εξ όψεως, να συνθέσει έναν πίνακα αφηρημένης τέχνης, ενώ δεν διστάζει να δοκιμαστεί και στη γλυπτική.

Το βασικό γνώρισμα της είναι πως είναι σε θέση να διδάξει μόνη της καινούρια πράγματα στον εαυτό της και έτσι να δημιουργεί ολοένα πιο πολύπλοκα έργα.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024