Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H «μούσα» της Ριάνα μίλησε για τον καρκίνο και την απόφαση να σταματήσει τη χημειοθεραπεία

H «μούσα» της Ριάνα μίλησε για τον καρκίνο και την απόφαση να σταματήσει τη χημειοθεραπεία

Η Slick Woods, που έχει περπατήσει στις πασαρέλες μεγάλων οίκων μόδας, διαγνώστηκε με καρκίνο το 2019 και πριν λίγο καιρό αποφάσισε να διακόψει τη χημειοθεραπεία και να παλέψει με τον δικό της τρόπο.

Το διάσημο μοντέλο Slick Woods αντιμετώπισε δυσκολίες από τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Η μητέρα της βρέθηκε στη φυλακή και η ίδια κατέληξε να ζει άστεγη.

Το 2019 η ίδια διαγνώστηκε με επιθετική μορφή καρκίνου και πριν λίγο καιρό επέλεξε να σταματήσει τη χημειοθεραπεία. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο CNN μίλησε για την ζωή της και την απόφασή της να παλέψει με τους δικούς της όρους:

Τον Ιούλιο του 2019, η Slick Woods δεν φανταζόταν ότι ένα συνηθισμένο ραντεβού με τον οδοντίατρο θα της άλλαζε τη ζωή. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, ο οδοντίατρος της παρατήρησε ύποπτα στίγματα και πήρε δείγματα για περαιτέρω ανάλυση. Λίγο αργότερα, το μοντέλο έλαβε ένα τηλεφώνημα που την ειδοποιούσε πως είχε μελάνωμα και βρισκόταν στον τρίτο στάδιο.

«Μου έπεσε το τηλέφωνο. Δεν μπορούσα καν να κλάψω», θυμάται η 24χρονη. «Ήταν τόσο τρομακτικό. Το πρώτο πράγμα που είπα στον γιατρό μου ήταν ότι τουλάχιστον είμαι ήδη φαλακρή».

Τον Νοέμβριο που ακολούθησε η Woods μοιράστηκε για πρώτη φορά δημόσια τα νέα για την κατάσταση της υγείας της ενημερώνοντας τους θαυμαστές της μέσω Instagram (περίπου 933.000 σήμερα) ότι υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @slickwoods

Εκείνη την εποχή η Woods, γεννημένη Simone Thompson, ήταν στο αποκορύφωμα της καριέρας της ως μοντέλο. Στα 19 της ήταν άστεγη και κοιμόταν σε σταθμό λεωφορείων μέχρι που την ανακάλυψαν και έφτασε γρήγορα να εμφανίζεται στις σελίδες της Vogue και να περπατά στις πασαρέλες οίκων όπως οι: Fendi, Marc Jacobs και Jeremy Scott.

Από το 2017, η Woοds αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της σειράς Fenty Beauty της Ριάνα. Το ξυρισμένο κεφάλι της, τα γεμάτα χείλη και το κενό ανάμεσα στα μπροστινά της δόντια ήταν τα μερικά μόνο από τα στοιχεία που την βοήθησαν να ξεχωρίσει.

Το 2018 η «μούσα» της Ριάνα έγινε πρωτοσέλιδο όταν γέννησε ακριβώς αφού περπάτησε για την ετικέτα Savage X Fenty.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @slickwoods

Ωστόσο από τη στιγμή που διαγνώστηκε με καρκίνο και έγινε μητέρα, η σχέση της Woods με το σώμα της και τη βιομηχανία άλλαξε. Η ίδια θέλησε να αφήσει τη μόδα και να χρησιμοποιήσει τα κέρδη της για να βοηθήσει άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Στο επίκεντρο των προσπαθειών της βρίσκεται το Skid Row, η γειτονιά του Λος Άντζελες με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αστέγων στις ΗΠΑ.

Η Woods συνεργάζεται με διάφορες οργανώσεις για να παρέχει πόρους όπως τρόφιμα, χρήματα και καταφύγιο σε όσους έχουν ανάγκη ενώ ετοιμάζει και μια τηλεοπτική εκπομπή μέσω της οποίας σκοπεύει να αναδείξει το πρόβλημα.

Η Woods αντιμετώπισε προβλήματα στέγης ήδη από την παιδική της ηλικία. Γεννημένη στη Μινεάπολη της Μινεσότα, μεγάλωσε με τη γιαγιά της στο Λος Άντζελες, αφού η μητέρα της καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 ετών όταν η ίδια ήταν μόλις τεσσάρων ετών.

H Woods και η γιαγιά γης μετακινούνται συχνά, ενώ συχνά αναγκάζονταν να μείνουν σε δωμάτια ξενοδοχείων. Κάποια στιγμή στην εφηβεία της, η Woods βρέθηκε χωρίς στέγη.

Εντελώς τυχαία βρέθηκε να ασχολείται με το μόντελινγκ όταν το 2016, την εποχή που κοιμόταν σε σταθμό λεωφορείων, ένα άλλο μοντέλο την εντόπισε και την σύστησε στο πρακτορείο του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @slickwoods

Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε σε περιοδικά όπως το Purple και i-D, πρωταγωνίστησε στη συλλογή της Rihanna’s Fenty x Puma στο Παρίσι και στη σειρά Yeezy του Kanye West στη Νέα Υόρκη. «Πήγα από το καθόλου φαγητό στα δείπνα χιλίων δολαρίων», είπε. «Συνέβη τόσο γρήγορα.»

Παρόλα αυτά απογοητεύτηκε γρήγορα καθώς βρισκόταν συχνά αντιμέτωπη με συμβόλαια που υπαγόρευαν πως έπρεπε να είναι εμφανισιακά μέχρι και πως να συμπεριφέρεται.

«Αν διαβάσετε αυτά τα συμβόλαια θα δείτε πως βασικά λένε να μην έχεις ζωή», είπε. «Δεν πούλησα ποτέ την ψυχή μου».

Η εγκυμοσύνη ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για την Woods, ο οποία, στα 22 της, έμαθε ότι ήταν έγκυος στο τέλος του δεύτερου τριμήνου.

«Έπρεπε να μεγαλώσω, και δεν είχα προλάβει καν να ζήσω εγώ η ίδια σαν παιδί», είπε. «Κανείς δεν θέλει να κάνει παρέα με την έγκυο που προηγουμένως πάρταρε».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @slickwoods

Εκείνη την εποχή η Woods, νιώθοντας αποστασιοποιημένη από το ίδιο της το σώμα, απομονώθηκε. Το συναισθήματά της όμως άλλαξαν: «Όταν ήμουν έγκυος δεν ήμουν ούτε μια στιγμή μόνη μου ζωή μου. Είχα μαζί μου τον γιο μου όλη την ώρα». Ο καρκίνος όμως έφερε άλλου είδους προβλήματα.

H Woods υπέμεινε μόνο έναν «φρικτό», όπως λέει η ίδια, κύκλο χημειοθεραπείας πριν αποφασίσει να τερματίσει τη θεραπεία. «Δεν είναι κάτι που εύχομαι σε κανέναν. Απλώς αρρώστησα και άρχισα να γίνομαι όλο και πιο αδύναμη» είπε.

Κάποια στιγμή ανέπτυξε ένα είδος νευρικής βλάβης που οδήγησε σε προβλήματα κινητικότητας. Έχασε τον έλεγχο και στα δύο της πόδια καθώς και στο ένα χέρι και βρέθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο. «Όλα ήταν κοντά μου αλλά δεν μπορούσα να τα αγγίξω» λέει προσπαθώντας να περιγράψει την αίσθηση.

Σήμερα η Woods δεν είναι πλέον σε αμαξίδιο αλλά χωρίς θεραπεία ξέρει ότι ο καρκίνος θα είναι θανατηφόρος. Αυτό στο οποίο εστιάζει είναι ο χρόνος που της μένει να περάσει με τον γιο της και η φιλανθρωπική της δράση.

«Δεν πιστεύω στους στόχους, γιατί με έναν τρόπο περιορίζεις τον εαυτό σου όταν τους θέτεις. Θέλω να κάνω πράγματα που με κάνουν να αισθάνομαι καλά» εξομολογείται.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024