Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
5 εντυπωσιακά ροζ μέλη του ζωικού βασιλείου

5 εντυπωσιακά ροζ μέλη του ζωικού βασιλείου

Σπάνια ροζ ζώα που θα σε εντυπωσιάσουν- από φίδια μέχρι αξολότλ.

Το ροζ συναντάται αρκετά σπάνια στα ζώα παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια είδη – από παστέλ ροζ μέχρι φούξια- που θα σε εντυπωσιάσουν.

Αξολότλ με φούξια βράγχια

Τα χρώματα των αξολότλ ποικίλουν- από λευκά μέχρι απαλό ροζ ενώ τα «κερατάκια» τους είναι ροζ.

Το «φτερωτό» τους στέμμα παρόλα αυτά δεν είναι παρά τα βράγχιά τους. Οι χαριτωμένες σαλαμάνδρες έχουν καταγωγή από το Μεξικό και στην φύση είναι είδος υπό εξαφάνιση. Σήμερα τα βρίσκει κανείς κυρίως ως κατοικίδια.

Τα ροζ δελφίνια


Όταν τα δελφίνια του Αμαζονίου είναι μικρά είναι σχεδόν ίδια με τα κοινά δελφίνια καθώς γεννιούνται με κομψά, γκρίζα σώματα. Μεγαλώνοντας όμως αλλάζουν.

Κάποια από τα ενήλικα δελφίνια παίνρουν ένα πανέμορφο απαλό ροζ χρώμα, εξ ου και το ψευδώνυμό τους «ροζ δελφίνια του ποταμού».

Η φαντασμαγορική Okenia rosacea


Παρόλο που μοιάζει περισσότερο με θαλάσσια ανεμώνη η Okenia rosacea ανήκει στα γυμνοβράγχια. Το φαντασμαγορικό θαλάσσιο πλάσμα έχει μήκος 2,5 εκατοστά και συναντάται στη Βόρεια Αμερική.

Το έντονο χρώμα του προειδοποιεί πως είναι τοξικό αν φαγωθεί αποτρέποντας έτσι πολλά άλλα θαλάσσια πλάσματα από το να του επιτεθούν.

Η αρσενική λιβελούλα roseate skimmer


Ενώ τα θηλυκά είναι σαφώς λιγότερο φανταχτερά (έχουν συνήθως καφέ απόχρωση), οι αρσενικές λιβελούλες του συγκεκριμένου είδους εμφανίζουν ροζ-μοβ σώματα όταν φτάσουν στην ενηλικίωση.

Το είδος συναντάται στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, από την Καλιφόρνια έως τη Φλόριντα όπως επίσης στη Χαβάη, του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής.

Το πιο στιλάτο φίδι


Liophidium pattoni είναι το όνομα του συγκεκριμένου εντυπωσιακού φιδιού που είναι «στολισμένο» με κίτρινα και φούξια στίγματα στη ράχη του ενώ η κοιλιά του είναι κατακίτρινη. Συναντάται στη βορειοανατολική Μαδαγασκάρη και δεν είναι επιθετικό ούτε ιδιαίτερα δηλητηριώδες.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024