Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μιλάνο : Συμμορία λήστευε διάσημους τους οποίους παρακολουθούσε μέσω του Instagram

Μιλάνο : Συμμορία λήστευε διάσημους τους οποίους παρακολουθούσε μέσω του Instagram

Η σπείρα βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας

Μια συμμορία τεσσάρων ατόμων συνελήφθη στο Μιλάνο. Οι τέσσερις άνδρες, με το ψευδώνυμο «κλέφτες ακροβάτες», φέρονται να παρακολουθούσαν τις κινήσεις των διασημοτήτων και των influencers της πόλης στο Instagram, ψάχνοντας ευκαιρία να τρυπώσουν στις πολυκατοικίες διαμονής τους και να τους ληστέψουν.

Ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ, Ακράφ Χακίμι, η παρουσιάστρια Ντιλέτα Λεότα και η influencer Ελεονόρα Ινκαρντόνα συγκαταλέγονται στα θύματα.

Η συμμορία λέγεται ότι χρησιμοποιούσε το Instagram για να κατασκοπεύσει τους στόχους της, να καταγράψει τις κινήσεις τους, να ρίξει μια ματιά στα σπίτια τους και να διαπιστώσει τους τύπους των παραθύρων που διέθεταν.

Οι άνδρες, ηλικίας μεταξύ 17 και 44 ετών, φορούσαν κομψά ρούχα για να μην ξεχωρίζουν από τους κατοίκους των εύπορων συνοικιών όπου ζούσαν τα θύματά τους. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε μια κλοπή, στην οποία ένα από τα μέλη της συμμορίας φαίνεται να κρατά τσίλιες καθώς ένας άλλος σκαρφαλώνει σε κτίριο και να μπαίνει από το παράθυρο σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου.

«Φόρεσε γάντια από λάτεξ και σκαρφάλωσε γρήγορα σε έναν στύλο με κατεύθυνση παράθυρο του πρώτου ορόφου, το οποίο στη συνέχεια παραβίασε και μπήκε στο σπίτι», ανακοίνωσε η εισαγγελέας του Μιλάνου, Φραντσέσκα Κρούπι.

Ο κλέφτης στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα της εισόδου, από την οποία μπήκαν και άλλα δύο μέλη της σπείρας και μαζί γέμισαν μια βαλίτσα με κλοπιμαία πριν βγουν από το κτίριο.

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι δράστες ξεκίνησαν το μπαράζ κλοπών πέρσι τον Ιούνιο, αποσπώντας αντικείμενα αξίας $150.000, όπως κοσμήματα, επώνυμες τσάντες και ρολόγια μάρκας Rolex από το σπίτι της Λεότα.

Υπάρχουν υποψίες ότι η συμμορία κρύβεται και πίσω από την κλοπή αρκετών ρολογιών που ανήκαν στον Χακίμι, ο οποίος ζούσε σε προσωρινό κατάλυμα την εποχή της κλοπής του τον Νοέμβριο, έχοντας μόλις μετακομίσει στο Μιλάνο εξαιτίας της μεταγραφής του στην Ίντερ.

Η σπείρα φέρεται επίσης να έχει κλέψει εννέα επώνυμες τσάντες και ρούχα από το σπίτι της Ιρκαντόνα, που έχει περισσότερους από 500.000 followers τον Δεκέμβριο. Η αστυνομία έχει καταφέρει να ανακτήσει τα περισσότερα κλοπιμαία.

Σε άλλη μια ληστεία που πραγματοποιήθηκε στην πόλη τον Νοέμβριο, σπείρα ένοπλων ληστών κατάφερε να μπει σε τράπεζα μέσω του αποχετευτικού δικτύου, και να κλέψει αρκετά χρηματοκιβώτια πριν αποχωρήσει από το κτίριο με τον ίδιο τρόπο.

Οι ληστές ήρθαν σε διαμάχη με τον διευθυντή της τράπεζας και στη συνέχεια κράτησαν ομήρους τόσο τον ίδιο όσο και άλλους υπαλλήλους μέχρι το τέλος της ληστείας.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024