Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι θα γνωρίσεις τον σύντροφό σου στους δικούς σου

Έτσι θα γνωρίσεις τον σύντροφό σου στους δικούς σου

Ακολούθησε τα παρακάτω tips και σίγουρα θα διευκολυνθεί η κατάσταση

Λατρεύουμε την οικογένειά μας και το ίδιο νιώθουμε και για το άλλο μας μισό. Κι όμως, στη σκέψη πως θα βρεθούμε όλοι μαζί στο ίδιο δωμάτιο, οι παλμοί μας ανεβαίνουν και η ανάσα μας γίνεται πιο γρήγορη. Δεν είναι παράλογο.

Δυστυχώς, οι άνθρωποι σπεύδουμε να βγάλουμε συμπεράσματα και η πρώτη εντύπωση συχνά μας ακολουθεί για ολόκληρα χρόνια.

Όσο σίγουρη και αν είστε ότι ο σύντροφός σας είναι ο τέλειος και ότι οι γονείς σας θα τον αντιμετωπίσουν με θετική διάθεση, είναι αμέτρητα τα πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά, από την υπερπροστασία των μεν, μέχρι μια ατυχή στιγμή του δε. Τα παρακάτω tips θα κάνουν τα πράγματα λίγο πιο εύκολα.

Μην είστε μεγαλεπίβολη

Μπορεί ένα Σαββατοκύριακο στο εξοχικό σας να σας φαίνεται ιδανική συνθήκη τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, όμως όση περισσότερη ώρα περάσετε όλοι μαζί, τόσο μεγαλύτερα θα είναι και τα περιθώρια λάθους.

Προτιμήστε να τους επισκεφθείτε για ένα γεύμα – ή ακόμη καλύτερα: έναν καφέ – θέστε τις πρώτες βάσεις της γνωριμίας και συνεχίστε τη μέρα σας μόνοι σας. Θα έχουν χρόνο να γνωριστούν καλύτερα στο μέλλον.

Ανεβάστε τον

Ακόμη και αν δείχνει πολύ σίγουρος για τον εαυτό του, είναι απίθανο να μην έχει έστω και λίγο άγχος ενόψει της πρώτης του συνάντησης με την οικογένειά σας.

Από αρκετές μέρες πριν, ξεκινήστε να του θυμίζετε τα πράγματα που αγαπάτε σε εκείνον. Απλώς, προσπαθήστε να μην γίνει εμφανές ότι προσπαθείτε να του τονώσετε την αυτοπεποίθηση.

Αν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός…

Εντάξει, ίσως δεν πηγαίνετε για γάμο, αλλά η παροιμία είναι σωστή σε κάθε περίπτωση.

Η μόνη γνώμη που μετράει είναι δική σας, και εφ’ όσον θέλετε να είστε μαζί του, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου αν οι γονείς σας δεν ενθουσιαστούν.

Φυσικά, αυτό θα πρέπει και να το εφαρμόσετε στην πράξη. Αν η στάση σας αλλάξει μετά τα δηκτικά σχόλια της μαμάς σας, είναι βέβαιο πως η σχέση θα επηρεαστεί.

Ανοίξτε την κρύπτη

Δεν προερχόμαστε όλοι από ευτυχισμένες οικογένειες. Ορισμένες δυναμικές, που για εμάς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επαφής με τους συγγενείς μας, μπορεί να ξενίσουν κάποιον την πρώτη φορά.

Ενημερώστε τον για τυχόν αλληλεπιδράσεις που θα μπορούσαν να γίνουν άβολες, ώστε να είναι σε θέση να τις διαχειριστεί.

Μιλήστε του για εκείνο τον θείο

Κάθε οικογένεια κρύβει αρκετές… ιδιαίτερες προσωπικότητες. Ίσως οι απόψεις της γιαγιάς σας για τους μετανάστες είναι λίγο παλιακές – και λίγο ρατσιστικές.

Ίσως ένας θείος σας έχει την τάση να το παρακάνει με τα αστεία. Είναι καλύτερο να μην τον φέρετε προ εκπλήξεως.

Κρατήστε το ανάλαφρο

Παράλληλα, είναι σημαντικό να μην του μιλήσετε μόνο για την αρνητική πλευρά. Αφενός, σίγουρα υπάρχουν χαρακτηριστικά της οικογένειάς σας που λατρεύετε και τα οποία θέλετε να δει και εκείνος.

Αφετέρου, αν περιγράψετε τους δικούς σας αποκλειστικά με μελανά χρώματα, γιατί να θέλει να τους γνωρίσει;

Σταθείτε βράχος

Από τη στιγμή που θα συναντηθείτε, φροντίστε ο χρόνος που θα περάσουν χωρίς την παρουσία σας να είναι περιορισμένος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βγείτε από το δωμάτιο ούτε για ένα δευτερόλεπτο, όμως δεν θέλετε να τον κάνετε να νιώσει μόνος ανάμεσα σε πρόσωπα που τον κοιτάζουν εξεταστικά.

Ανά διαστήματα, σφίξτε του ελαφρά το χέρι κάτω από το τραπέζι ή χαϊδέψτε του διακριτικά τους ώμους, για να είναι σίγουρος ότι έχει την υποστήριξή σας.

Μην εμφανιστείτε με άδεια χέρια

Όσες φορές κι αν επιμείνει η μαμά σας ότι δεν θέλουν να τους πάρετε τίποτα, ένα δωράκι, έστω και συμβολικό, θα ανοίξει τη συνάντηση με θετικές εντυπώσεις. Ιδανικά, επιλέξτε κάτι που ξέρετε ότι θα λατρέψουν.

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας

ΟΚ, ενδέχεται να τον αντιπαθήσουν. Δεν αποκλείεται, όμως, και να τον λατρέψουν με την πρώτη ματιά.

Σε κάθε περίπτωση, εσείς έχετε πάρει τις αποφάσεις σας και είστε σίγουρη ότι η σχέση σας αξίζει. Και η ίδια σας η θετική διάθεση μπορεί να κάνει αυτή την πρώτη συνάντηση να κυλήσει πιο όμορφα.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024