Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλλη Γιαννακοπούλου: Mε προέτρεψε να βγάλω την μπλούζα μου και να μείνω με το σουτιέν

Έλλη Γιαννακοπούλου: Mε προέτρεψε να βγάλω την μπλούζα μου και να μείνω με το σουτιέν

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για παρενόχληση και κακοποίηση στο χώρο του θεάματος

Συνεχίζεται το ντόμινο καταγγελιών από έλληνες καλλιτέχνες για περιστατικά εργασιακής και σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στα οποία υπήρξαν θύματα.

Mια νέα συγκλονιστική μαρτυρία, αυτή τη φορά από την ηθοποιό Έλλη Γιαννακοπούλου παρουσιάστηκε στο Πρω1νό του ANT1 και αφορά παρενόχληση από σεναριογράφο.

«Το 2016 παρευρέθηκα σε ένα χώρο προκειμένου να κάνω ένα δοκιμαστικό για ένα σπικάζ για ένα ντοκιμαντέρ. Ήμουν 26-27 χρονών.

Πρώτη κουβέντα του ατόμου όταν αναφέρθηκα στον καιρό και ότι έχει πολλή ζέστη, με προέτρεψε να βγάλω την μπλούζα μου και να μείνω με το σουτιέν.

Ένιωσα αμήχανα και το πήρα ως αστείο, κακόγουστο. Στην συνέχεια το 2017 μου ζητήθηκε να πάω στο γραφείο του ανθρώπου αυτού και να συζητήσουμε για έναν θεατρικό ρόλο. Είναι σεναριογράφος.

Έχει επιτελέσει και διάφορους ρόλους πολιτικούς με τη ΝΔ. Όσο βρισκόμουν στο γραφείο του με χαρακτήριζε αριστερών πεποιθήσεων και μου ανέφερε πως έχει συνευρεθεί σεξουαλικά με όλες τις αριστερές γυναίκες {…}, ότι έχουν περάσει όλες από το κρεβάτι του. Ένιωθα πάρα πολύ άβολα. Ένιωθα φόβο.

Μια λεπτομέρεια πάρα πολύ σημαντική, είχε κλειδώσει την πόρτα στο γραφείο. Ένιωθα μουδιασμένη. Δεν ξέρω για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό. Είναι το σοκ υποθέτω.

Ακολούθησε ένας μονόλογος αναφερόμενος στις σεξουαλικές του επιδόσεις και στα χρήματά του και με προέτρεπε να αλλάξω ζωή, να αλλάξω ρότα και ότι μαζί του θα έβγαινα σε ακριβά εστιατόρια και ότι θα μου ανοιγόταν μια μεγάλη καριέρα.

Επίσης, με μείωνε συστηματικά για τα καλλιτεχνικά μου βήματα και συνεχώς αναφερόταν στην εξουσία που έχει στο χώρο. Στο τέλος, παρόλη την αμηχανία μου και το πάγωμά μου του είπα κάποια στιγμή «σας παρακαλώ θα μου πείτε κάτι για το ρόλο γιατί πρέπει να φύγω;».

Δεν μου ανέφερε ποτέ τίποτα για το ρόλο.

Η κουβέντα του ήταν συνεχώς με μια κατεύθυνση σεξουαλική ξεκάθαρα και παρενοχλητική. Θυμάμαι να τρέχω και να παίρνω τηλέφωνο κατευθείαν τη μητέρα μου.

Από εκεί και πέρα όπως καταλαβαίνετε δεν υπήρχε η διάθεση να δημοσιοποιηθούν και να εξωτερικευτούν τέτοιες ιστορίες.

Όσοι και όσες έχουν παρενοχληθεί να απευθυνθούν στο ΣΕΗ, όπως έχω κάνει και εγώ και να γίνουν οι καταγγελίες που πρέπει», ανέφερε η ηθοποιός.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε η ηθοποιός Έλλη Γιαννακοπούλου:

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024