Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αεροπορική εταιρεία αγοράζει εκατοντάδες ιπτάμενα ταξί

Αεροπορική εταιρεία αγοράζει εκατοντάδες ιπτάμενα ταξί

Η United Airlines επενδύει 1 δισ. δολάρια στη νεοσύστατη Archer

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε 200 ιπτάμενα ταξί, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, τα οποία μια μέρα θα μεταφέρουν επιβάτες από το σπίτι στο αεροδρόμιο.

Τα ηλεκτρικά ιπτάμενα οχήματα κάθετης προσαπογείωσης (eVTOL) αναπτύσσονται από την αμερικανική Archer, η οποία σκοπεύει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμα παρουσιάσει το πρωτότυπο των ιπτάμενων ταξί, ελπίζει όμως για απογείωση γύρω στο 2024, κατόπιν έγκριση από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA).

Μέχρι σήμερα η Archer έχει παρουσιάσει μόνο μια καλλιτεχνική απεικόνιση του ιπτάμενου οχήματος (Archer)

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα ιπτάμενα ταξί θα έχουν εμβέλεια 100 χιλιομέτρων και θα πετούν με μέγιστη ταχύτητα 240 χλμ/ώρα. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα έχουν πιλότο, αργότερα όμως θα μπορούσαν να επιχειρούν αυτόνομα,

Η Archer με έδρα την Καλιφόρνια, εξασφάλισε επίσης επένδυση από την αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, η οποία δημιουργήθηκε τον περασμένο μήνα από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler και της PSA Peugeot.

Η United Airlines ανέφερε πέρυσι ζημία άνω των 7 δισ. δολαρίων μετά την καθήλωση των αεροπλάνων της λόγω της πανδημίας.

Η τεχνολογία της Archer θα μπορούσε μελλοντικά να βοηθήσει την United να περιορίσει το αποτύπωμα άνθρακα του στόλου τους.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν μια μέρα τα ελικόπτερα προσελκύουν το τελευταίο διάστημα έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι κανένα τέτοιο όχημα δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα άδεια για πτήσεις.

Η Uber είναι μια από τις εταιρείες που επένδυσαν στα ιπτάμενα ταξί, τον Δεκέμβριο όμως πούλησε την Elevate, θυγατρική που ανέπτυσσε την τεχνολογία.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024