Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Cyberpunk 2077 : Χάκερς έκλεψαν τον κώδικα του παιχνιδιού και τώρα ζητούν λύτρα

Cyberpunk 2077 : Χάκερς έκλεψαν τον κώδικα του παιχνιδιού και τώρα ζητούν λύτρα

Χάκερς υποστηρίζουν πως έκλεψαν τα δεδομένα της CD Projekt RED, της εταιρίας που βγάζει παιχνίδια όπως το Cyberpunk 2077 και το Witcher 3.

Η πολωνική εταιρία CD Projekt Red, που κυκλοφορεί δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια όπως το Cyberpunk 2077 και το Witcher 3, φαίνεται πως έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, χάκερς κατάφεραν να παραβιάσουν το σύστημά της και απέκτησαν τον πηγαίο κώδικα του Cyberpunk 2077, του Witcher 3, του Gwent καθώς και μιας «ακυκλοφόρητης εκδοχής του Witcher 3».

Τώρα οι χάκερ απειλούν ότι θα διαρρεύσουν τους κώδικες παρέα με νομικά και οικονομικά δεδομένα της εταιρείας αν δεν λάβουν τα λύτρα που ζητούν αλλά η εταιρία τονίζει ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κανενός είδους διαπραγμάτευση μαζί τους.

«Εάν δεν έρθουμε σε συμφωνία, οι κώδικες θα τεθούν προς πώληση ή θα διαρρεύσουν στο διαδίκτυο, ενώ τα έγγραφα θα δοθούν σε δημοσιογράφους που ασχολούνται με το gaming» ήταν το μήνυμα των χάκερς προς την CD Projekt Red.

Η εταιρεία έχει ήδη ενημερώσει τις αρχές για το συμβάν και όσο διεξάγεται έρευνα δηλώνει πως λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μετριάσει τις συνέπειες της επίθεσης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024