Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αταλάντα – Νάπολι 3-1 : «Καθάρισε» τη Νάπολι και προκρίθηκε στον τελικό του Coppa Italia η Αταλάντα

Αταλάντα – Νάπολι 3-1 : «Καθάρισε» τη Νάπολι και προκρίθηκε στον τελικό του Coppa Italia η Αταλάντα

«Μπεργκαμάσκι» για κούπα! Εχοντας ως… προίκα το 0-0 στο Ντιέγκο Μαραντόνα, η Αταλάντα τελείωσε (3-1) με συνοπτικές διαδικασίες τη Νάπολι, κλείνοντας… ραντεβού με την Γιουβέντους στον μεγάλο τελικό του Coppa Italia.

Και τώρα… Γιουβέντους για την τρομερή ομάδα του Γκασπερίνι! Η Αταλάντα έστειλε… σπίτι της τη Νάπολι, επικρατώντας με 3-1 στο Μπέργκαμο. Σε συνδυασμό και με το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Ντιέγκο Μαραντόνα, οι Μπεργκαμάσκι εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό του Coppa Italia.

Από τα πρώτα λεπτά του ματς, η Αταλάντα ήταν το αφεντικό, καθαρίζοντας με συνοπτικές διαδικασίες την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, που βλέπει το ταμία ανεργίας να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.

Κόντρα στους Μπιανκονέρι του Αντρέα Πίρλο, οι Μπεργκαμάσκι θα διεκδικήσουν το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας τους (1962-1963).

Στο 8ο λεπτό το σουτ του Ινσίνιε πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 10’ ο Σαπάτα με απίθανο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 για την Αταλάντα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με το πόδι στο… γκάζι και στο 16’ ο Γκόζενς πέρασε κάθετα στον Σαπάτα που με τη μία έστρωσε στον Πεσίνα κι εκείνος πλάσαρε εξ επαφής για το 2-0.

Η Νάπολι πίεσε στην επανάληψη και στο 53’ ο Μπακαγιόκο έκανε φοβερή ενέργεια και σουτ από δεξιά, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Λοσάνο, που με διπλή προσπάθεια έκανε το 2-1.

Στο 75’ μετά από γύρισμα του Ντέμε για τον Οσιμέν, ο Γκολίνι πρόλαβε σωτήρια, ενώ στο 78’ οι Ίλιτσιτς, Σαπάτα και Πεσίνα έκρυψαν την μπάλα και ο Ιταλός άδειασε τον αντίπαλό του και πλάσαρε εξ επαφής για το 3-1.

Ετσι, η ομάδα του Γκασπερίνι έφτασε στη νίκη-πρόκριση, κλείνοντας… ραντεβού με την Γιουβέντους στον τελικό του θεσμού.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Γκολίνι, Τολόι, Παλόμινο, Ντζιμσίτι, Γκόζενς, Σούταλο, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ, Πεσίνα (90′ Πάσαλιτς), Σαπάτα, Μουριέλ (56’ Ίλιτσιτς)

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Μακσίμοβιτς, Χισάι (42’ Ρουί), Ραχμάνι, Ντι Λορέντζο, Ελμάς (46’ Πολιτάνο), Ζιελίνσκι (64’ Ντέμε), Μπακαγιόκο (64’ Λομπότκα), Λοσάνο, Ινσίνιε, Οσιμέν (78’ Περτάνια)

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024