Παιχνιδιάρικο, εξαιρετικά φιλικό, μαθαίνει γρήγορα και είναι πανέξυπνο! Πρόκειται για το μίνι γουρουνάκι, ένα μικροσκοπικό ζωάκι που τρώει τα πάντα και είναι απίστευτα αγαπησιάρικο.

«Είναι εξαιρετική συντροφιά, τα πηγαίνει πολύ καλά με τα παιδιά, όπως και με τους σκύλους. Είναι πιο έξυπνο από εκείνους, αλλά έχει συμπεριφορά σκύλου. Εκπαιδεύεται, μπορεί να μάθει να βγαίνει βόλτα με το στηθόλουρο, να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο.

Μαθαίνει την τουαλέτα του έξω από το σπίτι και τρώει ό,τι κι εμείς. Είναι παμφάγο. Βέβαια, για τα κατοικίδια μίνι γουρουνάκια υπάρχει ειδική συσκευασμένη τροφή», λέει η κτηνίατρος εξωτικών ζώων, Patricia Gray.

Μα, δεν είναι βρώμικα τα γουρούνια;

Αν και στην Αμερική οι κηδεμόνες μίνι γουρουνιών είναι πολλοί, στην Ελλάδα η κυρία Gray δεν γνωρίζει κανέναν που να έχει στην οικογένειά του ένα μίνι γουρουνάκι.

«Είναι σαν να έχεις σκύλο. Το μίνι γουρουνάκι είναι μέλος της οικογένειας, ζει μέσα στο σπίτι, αλλά έχει ανάγκη να σκάβει. Γι’ αυτό καλό θα ήταν, η οικογένεια που σκέφτεται να το αποκτήσει να ζει σε σπίτι που να διαθέτει αυλή.

Τα γουρούνια είναι πολύ καθαρά ζώα. Δεν θέλουν να βρίσκονται κοντά στις ακαθαρσίες τους, γι΄αυτό και επιλέγουν ένα συγκεκριμένο σημείο, όπου κάνουν την ανάγκη τους.

Κυλιούνται στις λάσπες όταν ζεσταίνονται, αλλά και για να διώξουν τα παράσιτα και τα έντομα. Όταν η λάσπη στεγνώσει, φεύγει. Έχουν πολύ λίγη τρίχα και δεν χρειάζονται καμία ιδιαίτερη περιποίηση.

«Αν ζουν σε καθαρό χώρο, είναι κι αυτά καθαρά», λέει η κυρία Gray και συμπληρώνει ότι Προέρχονται από τη ράτσα Pot Bellied pig από την Κίνα.

Το μέγεθός τους προέκυψε μέσω επιλεκτικής αναπαραγωγής. Η εκτροφή τους δεν μετρά πολλά χρόνια, οπότε δεν θεωρούνται ράτσα. Καθώς η εκτροφή τους δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμα, τα μίνι γουρουνάκια παρουσιάζουν μυοσκελετικά προβλήματα».

Η κυρία Gray επισημαίνει ότι η ιατρική τους φροντίδα είναι πολυδάπανη, καθώς οι απαιτούμενοι εμβολιασμοί είναι πολλοί, όπως και ο αποπαρασιτισμός.

Επίσης, τα γουρουνάκια πρέπει να στειρώνονται, για να μην παρουσιάσουν προβλήματα συμπεριφοράς, όπως επιθετικότητα, αλλά και για να μη μυρίζουν.

Φτάνουν τα πέντε κιλά και ζουν μόλις πέντε χρόνια.

Για να αποκτήσετε αυτά τα τόσο γλυκά ζωάκια, θα πρέπει να διαθέσετε από 500 έως 3.000 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο