Η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai Motor Co είδε την Δευτέρα τη μετοχή της να βυθίζεται μετά την ανακοίνωση ότι δεν βρίσκεται πλέον σε συνομιλίες με την Apple για την ανάπτυξη αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Οι τιμές των μετοχών της Hyundai και της θυγατρικής της Kia Corp μειώθηκαν κατά 6,6% και 14% αντίστοιχα, ενώ η τιμή του δείκτη KOSPI στο Χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 1%.

«Δεν διεξάγουμε συνομιλίες με την Apple για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων», ξεκαθάρισαν οι δύο εταιρείες σε έγγραφα που κατέθεσαν στις αρχές εποπτείας του χρηματιστήριου.

Οι μετοχές των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών είχαν σημειώσει άνοδο τον Ιανουάριο μετά την ανακοίνωση της Hyundai ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικές συνομιλίες με την Apple.

Η νέα ανακοίνωση της Hyundai εκδόθηκε ως απάντηση σε ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η Apple και η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκονταν σε συζητήσεις για την ανάπτυξη νέου οχήματος από το 2027.

Το Reuters είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο ότι η Apple σχεδιάζει να λανσάρει το 2024 το δικό της αυτοκίνητο, βασισμένο σε μπαταρίες νέας τεχνολογίας, ωστόσο η εταιρεία ουδέποτε επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο