Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαίσια Κλάρεντον : Η μπασκετμπολίστρια του WNBA αφαίρεσε το στήθος της

Λαίσια Κλάρεντον : Η μπασκετμπολίστρια του WNBA αφαίρεσε το στήθος της

Η γνωστή για την ακτιβιστική της δράση γκαρντ της New York Liberty, Λαίσια Κλάρεντον, προέβη σε μια ιδιαίτερη κίνηση, η οποία προκάλεσε πολλά σχόλια

Η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια της New York Liberty, Λαίσια Κλαρεντόν, αφαίρεσε πρόσφατα το στήθος της, περνώντας ένα ηχηρό κοινωνική μήνυμα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και εμπνέοντας νέους τρανσέξουαλ αθλητές.

«Είναι δύσκολο να πω τι νιώθω όταν βλέπω το σώμα μου απαλλαγμένο από τα στήθη για πρώτη φορά. Να βλέπω το στήθος μου με τον τρόπο που πάντα ήθελα να το δω και με μια αίσθηση ευφορίας φύλου πολύ διαφορετική από τη δυσφορία. Επιτέλους ελευθερία», έγραψε η 29χρονη γκαρντ στο προφίλ της στο Instagram.

H Κλάρεντον εξήγησε επίσης ότι θέλει οι τρανς άνθρωποι να γνωρίζουν και να δουν ότι «πάντα υπήρχαμε & κανείς δεν μπορεί να μας σβήσει».

Η λίγκα, η ένωση παικτών και η ομάδα της εξέδωσαν ανακοινώσεις δηλώνοντας την υποστήριξή τους στη θαραλλέα αυτή πράξη της Κλάρεντον.

Transgender & non-binary

H αρχηγός της Liberty, που αγωνίζεται για 8η σερί σεζόν στο WNBA, δήλωνε πάντοτε ανοιχτά τη σεξουαλική της ταυτότητα: αυτοπροσδιορίζεται ως transgender και non-binary, δηλαδή η ταυτότητα φύλου της δεν είναι αποκλειστικά ούτε αρσενική ούτε θηλυκή.

Η Λαίσια και η γυναίκα της Τζέσικα απέκτησαν το πρώτο τους παιδί τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Για μένα είναι ελευθερία. Έχω μάθει ότι το φύλο μου δεν ταιριάζει με τα καλούπια στα οποία φτιάχτηκε για να ταιριάζει. Γνωρίζω ότι το φύλο μου θα συνεχίσει να εξελίσσεται γιατί μεγαλώνουμε και συνεχίζουμε να αλλάζουμε. Όλοι έχουμε αρρενωπότητα και θηλυκότητα μέσα μας», υπογραμμίζει.

Η ακτιβιστική δράση

Το περσινό καλοκαίρι μάλιστα, στην επανεκκίνηση του WNBA  μαζί με τις συμπαίκτρίες της εγκατέλειψαν το γήπεδο, καθώς ακουγόταν ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ, διαμαρτυρόμενες για τα περιστατικά φυλετικής βίας.

«Το να γονατίσεις δεν φαίνεται αρκετό για να διαμαρτυρηθείς», είχε δηλώσει η Λαίσια Κλαρεντόν. «Δεν θέλω να ακούσω τον ύμνο, γιατί είναι γελοίο ότι η δικαιοσύνη και η ελευθερία απλά δεν προσφέρονται σε όλους με τον ίδιο τρόπο».

Μαζί με την αρχηγό της Σιάτλ Στορμ, Μπρεάνα Στιούαρτ, τίμησαν τη μνήμη στην Μπρέονα Τέιλορ, μια μαύρη γυναίκα που σκοτώθηκε από την αστυνομία στο διαμέρισμά της τον Μάρτιο.

Όλες οι παίκτριες φορούσαν φανέλα με το όνομα της 26χρονης, που βρισκόταν στο σπίτι με τον σύντροφό της στο Λούισβιλ, όταν η αστυνομία από αυτήν την πόλη στις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες έσπασε την πόρτα της χωρίς προειδοποίηση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024